- לשון הפקודה וחוק סוכני המכס הם ברורים: האחריות למיסים מוטלת על בעל הטובין והיא מוסרת ממנו רק בעת פרעונם המלא בפועל למדינה.
- סוכני המכס הם שלוחיה של פרמוט. הם מעלו בשליחותם. משום שהמיסים לא שולמו, לא ניתן לראות תשלום המיסים בשחרור הטובין, שנעשו על יסוד התחייבות של השלוח שהופרה, משום פטור ליבואן, היא פרמוט, מחובת
- על השאלה האם התרשלותה של המדינה באי קבלת בטוחות מהסוכנים מטילה עליה חובת השתתפות בנזקיה של פרמוט, השיב ביהמ"ש בשלילה. לדבריו, במקרה דנן לא קמה חובת זהירות מושגית של המדינה ויש להותיר את מערך היחסים שבין הסוכן לבין בעל הטובין באחריות בעל הטובין. דרישת הבטוחות מסוכני המכס אינה נועדה להגן על לקוחותיהם של סוכני המכס ואם זקוקים היבואנים להגנה כזו הם היו חייבים לדאוג לה בעצמם. בנוסף, דחה ביהמ"ש את הטענה כי פרמוט שילמה לסוכני המכס תוך הסתמכות על כך שיש בידי המדינה בטוחות שיבטיחו את הכספים.
- מדיניות שיפוטית חייבת להותיר את מערך היחסים שבין הסוכן לבין בעל הטובין, באחריותו של בעל הטובין.
- באשר לאיחור מצד המדינה במסירת הודעה לפרמוט כי המיסים לא שולמו, ציין ביהמ"ש כי על המדינה אינה מוטלת חובה להודיע ליבואן על אי תשלום המיסים והיא לא היתה אמורה לצפות נזק שיגרם מחמת איחור בדיווח. לדבריו, מערך היחסים סוכן-בעל טובין אינו מעניינה של המדינה והיא אינה אמורה לדעת מהם ההסדרים הכספיים שבין הצדדים (תשלום מראש, הסדר אשראי או כל הסדר אחר).