הודק שיתוף הפעולה בתחום התקשורת והחקלאות עם פרובינציית גואנגדונד בסין;סגן ראש עיריית שנז'ן מתעתד להוביל משלחת חברות ואנשי עסקים סיניים לישראל לביקור גומלין לקראת חודש יוני 2005, וזאת על מנת להמשיך ולבחון דרכים לשיתוף פעולה
בשבוע שעבר ביקרה בפרובינציית גואנגדונג, אשר בדרום סין, משלחת של למעלה מ- 30 נציגים ישראליים מ- 20 חברות ישראליות. את המשלחת, אשר כללה חברות בתחומי האגרו טכנולוגיה וההיי-טק, ארגנה המחלקה הכלכלית מסחרית בשגרירות ישראל בסין בראשות עודד ארבל.
המשלחת הגדולה ביותר שיצאה בשנים האחרונות לדרום סין, נפגשה עם בכירי הפרובינציה, וקיימה שני סמינרים מקצועיים בהם השתתפו יותר מ-250 אנשי עסקים ונציגי חברות סיניות מהמובילות בסין. בראש המשלחת עמד שגריר ישראל בסין, הד"ר יהוידע חיים.
בביקור השתתפו נציגים מחברות ההיי-טק, אשר ברובן היו חברות תקשורת, כדוגמת ECI, גילת, אלווריון, רד דאטה, תדיראן, סקופוס, MTS, ועוד, החברות נפגשו עם מנהלי ספקי התקשורת הגדולים בפרובינציה, ביניהם Guangdong Telecom, CNC, SATCOM, Tietong. בנוסף, נפגשו החברות עם ספקיות ציוד התקשורת המובילות בסין, Huawei ו- ZTE, בביקורים אשר התקיימו במשרדיהם הראשיים בעיר שנז'ן.
יצויין כי בביקור השתתפו נציגים מחברות האגרו טכנולוגיה המובילות, בין היתר השתתפו הזרע, נטפים, פלסטרו, UDI, ועוד. בסמינר החקלאי, בשיתוף המחלקה החקלאית בשגרירות ובחסות המכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בינ"ל, השתתף גם מנהל תחום הבקר במשרד החקלאות, ד"ר ישראל פלמנבאום אשר הרצה על בעיות משק החלב בדרום סין והדרכים אשר שימשו את ישראל על מנת לפתור בעיות דומות ולהיות מהמובילים בעולם.
עודד ארבל הנציג הכלכלי של משרד התמ"ת מסר כי בסמינר ההיי-טק, אשר התקיים בשנז'ן, השתתפו יותר מ- 150 אנשי עסקים. . נציגי החברות שהשתתפו במשלחת דיווחו על פגישות מוצלחות וחלקם אף האריכו את שהותם על מנת להמשיך ולדון על שיתופי הפעולה.
סגן ראש עיריית שנז'ן ציין בנאומו כי הוא מאמין בתרומה ההדדית שבשיתוף פעולה עם חברות הטכנולוגיה הישראליות, וכי הוא מתעתד להוביל משלחת חברות ואנשי עסקים סיניים לישראל לביקור גומלין לקראת חודש יוני 2005, וזאת על מנת להמשיך ולבחון דרכים לשיתוף פעולה.
פעילויות המשלחת, אשר אורגנו על ידי המחלקה הכלכלית מסחרית בשגרירות בבייג'ינג, הן נדבך חשוב בבניית תשתית הקשרים בפרובינציות השונות בסין, אשר בשלב מאוחר יותר מהווה צינור להחדרת חברות ישראליות נוספות לפרובינציה.
פרובינציית GUANGDONG (קנטון) שוכנת בחלקה הדרומי של סין וגובלת בהונג קונג. לפרובינציה תל"ג הקרוב לזה של ישראל, ויחד עם בייג'ינג ושנגחאי הינה המובילה בתוצר לנפש בכל סין. הפרובינציה הדרומית, כפי שלעיתים היא מכונה, מכילה מספר אזורי סחר אשר היו הראשונים שנפתחו להשקעות זרות ומאז הם מהווים כוח משיכה משמעותי להשקעות ובסיס היצור של תעשיות רבות בסין, ובהן תעשיית ה-IT והטלקומוניקציה.
ממינהל סחר חוץ נמסר שהסחר ההדדי בין ישראל לסין בתשעת החודשים הראשונים של 2004 הסתכם בסך של 1.53 מיליארד דולר. היצוא הישראלי כולל יהלומים לסין גדל ב- 34% ל- 537 מיליון דולר לעומת 401 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול נרשם ביצוא מכונות ומכשירים (42% מהיצוא אך 37% גידול) מוצרים רפואיים ואופטיים (20% מהיצוא ו- 47% גידול). מוצרים כימיים (14% מהיצוא ו- 49% גידול) יהלומים (14% מהיצוא ו-22% גידול) ומתכות (5% מהיצוא 53% גידול) .
סך היבוא מסין גדל ב- 38% ל –998 מיליון דולר .עיקר הגידול נרשם ביבוא מכונות ומכשירים (26% מסך היבוא ו- 34% גידול) טקסטיל (22% מסך היבוא 35% גידול) ומוצרים כימיים (9% מיצוא ו- 34% גידול).
המשך העלייה המואצת בסחר ההדדי עם סין מוסברת בצמיחת הכלכלה הסינית שצמחה בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-9.5% וב- 9% בממוצע בחמש שנים האחרונות. ראוי לציין שההשקעות הזרות בסין ב-2003 הסתכמו ב-53 מיליארד דולר- יותר מאשר ההשקעות בארה"ב.