יצוא היהלומים המלוטשים מישראל בחודש יוני 2002 , הסתכם נטו בסך 304 מליון דולר, לעומת יצוא יהלומים מלוטשים נטו של 284 מליון דולר בחודש יוני 2001 עליה של 7.2 אחוז.
יצוא היהלומים המלוטשים המצטבר, במחצית הראשונה של שנת 2002, הסתכם נטו, כלומר לאחר ניכוי החזרות, ב- 2,626 מליון דולר לעומת יצוא מלוטש נטו בסך 2,291 מליון דולר באותה תקופה אשתקד, עליה ביצוא נטו של כ- 14.6 אחוז.
סך כל יבוא יהלומי הגלם נטו בחודש יוני 2002 עלה בכ- 49 אחוז ויצוא יהלומי הגלם אף הכפיל את עצמו, לעומת אותה תקופה אשתקד.
המפקח על היהלומים במשרד התעשייה והמסחר, עודי שינטל, מסר כי המשך העלייה בחודש יוני השנה, ביצוא היהלומים המלוטשים נובעת מכמה סיבות: מהעובדה שבעקבות המצב הביטחוני קניינים אינם מגיעים ארצה והיהלומנים נאלצים לשלוח כמויות גדולות יותר של סחורות לחו"ל, בעיקר לארה"ב, שמהווה כיום את שוק היעד הגדול ביותר ליהלומנים מלוטשים. כמו כן מהעובדה שניכרים סימני התאוששות מתחילת השנה בענף היהלומים והתכשיטים המשובצים ביהלומים, עקב הצפיות לשיפור במצב הכלכלי שבארה"ב. במחצית הראשונה של שנת 2002 רשם היצוא של יהלומים מלוטשים לסין עליות נאות והוא הסתכם ב- 34 מליון דולר לעומת כ- 5 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
גם בתחום היבוא והיצוא של יהלומי הגלם, נרשמו עליות גבוהות, עובדה שמצביעה על אופטימיות רבה בקרב היהלומנים לגבי הזמנות יצוא בחודשים הקרובים. מחזורים גבוהים ביבוא ויצוא יהלומי גלם יבואו לעליות גם בהיקפי היצוא של יהלומים מלוטשים מישראל.
היעד העיקרי ליצוא היהלומים המלוטשים הישראלים, בשנת 2002 ממשיך להיות ארה"ב, אשר קלטה עד כה כ- 68 אחוז מהיצוא. הונג-קונג קלטה כ- 11 אחוז, בלגיה כ- 6 אחוז, יפן כ- 3 אחוז ושוויץ כ- 3 אחוז בלבד.