סקר "מכון סמית": 56% מתנגדים להחלטה להפסיק את פיטום האווזים בישראל

מזכיר ארגון מגדלי האווזים, חי בנימיני: הציבור בארץ אינו מוכן לשאת את הנזק הכלכלי מהגדלת האבטלה, פגיעה ביצוא והעברת גידול האווזים לירדן


00:00 ,21.03.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

מזכיר ארגון מגדלי האווזים, חי בנימיני: הציבור בארץ אינו מוכן לשאת את הנזק הכלכלי מהגדלת האבטלה, פגיעה ביצוא והעברת גידול האווזים לירדן
 
56% מתנגדים להחלטה להפסיק את פיטום האווזים בישראל, כך עולה מסקר דעת קהל שערך "מכון סמית", בניהולם של חנוך ורפי סמית. מהסקר עולה ש-26% בלבד תומכים בהחלטה להפסיק את פיטום האווזים ואילו ל-18% אין דעה בנושא. בסקר הטלפוני השתתפו כ-500 איש, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל.
 
התוצאות התקבלו לאחר שבפני הנשאלים הוצגו המשמעויות הכלכליות של סגירת ענף האווזים בישראל: פיטורי 600 איש המתפרנסים מהענף, נזק של 40 מיליון דולר כתוצאה מהפסקת יצוא כבד האווז והסכנה שבעקבות סגירת הענף, יועבר היצור לירדן שבה אין שום פיקוח על תנאי הגידול ועל רווחת בעלי החיים. כמו כן צוינה בפני הנשאלים העובדה שהמגדלים עומדים בכל הדרישות של השרותים הוטרינרים במשרד החקלאות מבחינת צער בעלי חיים ומיישמים מחקרים חדשניים להקלה על האווזים.
 
מזכיר ארגון מגדלי האווזים, חי בנימיני, אמר שתוצאותיו מצביעות על כך שהציבור בארץ אינו מוכן לשאת את הנזק הכלכלי מהגדלת האבטלה, פגיעה ביצור והעברת גידול האווזים לירדן. זאת במיוחד לאחר שהמגדלים ערכו שינויים בשיטות הגידול ועומדים בדרישות בג"צ. לדברי בנימיני, ההחלטה על סגירת הענף התקבלה בלחץ הארגונים הירוקים בלי שנשקלו ההשפעות הכלכליות ההרסניות שתהינה לכך על העוסקים בענף באופן אישי ועל המשק שיסבול מפגיעה ביצוא.
 
בנימיני אמר שמי שחושבים שהם יקלו על האווזים באמצעות סגירת הענף בארץ טועים. בפתח ממתינות מספר קבוצות של יזמים המעונינות לפתוח חוות חלופיות בצפון ירדן. במקום גידול מבוקר ומפוקח בארץ עם הנהגת אמצעים מקלים על בעלי החיים יגודלו אווזים בירדן שבה אין שום פיקוח על הגידול ועל רווחת בעלי החיים. 
 
מזכיר ארגון מגדלי האווזים ציין שהארגון ממתין להשלמת הניסוי שעורכים משרד החקלאות ומועצת הלול באמצעים חדשניים להקלה על האווזים ולאישור תקנות חדשות לגידול האווזים. בדרך זו ניתן יהיה להמשיך בגידול האווזים בארץ, כפי שהציבור מעונין והשכל הישר מחייב. הוא הדגיש שהמגדלים אינם מעונינים בפיצויים, אלא להמשיך להתפרנס בכבוד מעמלם. את כספי תקציב המדינה יש להפנות לעניים ולנזקקים ולא למי שיכולים לעבוד.