סולתם תציג את מערכת המרגמה "קרדום" בתערוכת יורוסטורי

סולתם מערכות מתמודדת במכרזים בהיקף של 80 מיליון דולר למכירת הקרדום. מערכת המרגמה המתנייעת האוטונומית תוצג בתערוכת הביטחון בצרפת


00:00 ,06.06.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

סולתם מערכות מתמודדת במכרזים בהיקף של 80 מיליון דולר למכירת הקרדום. מערכת המרגמה המתנייעת האוטונומית תוצג בתערוכת הביטחון בצרפת
 
סולתם מערכות, החברה המובילה בעולם בתחום מערכות הארטילריה, תציג בשבוע הבא בתערוכת הביטחון הגדולה באירופה, "יורוסטורי", את מערכת המרגמה המתנייעת האוטונומית - הקרדום. כמו כן תציג החברה מרגמה קלה, 60 המ"מ בעלת המשקל הקל בכ-40% פחות מהדגם המסורתי.
 
משה חרש, מנכ"ל סולתם מערכות, מציין כי לאחר ההצלחה במכרזים בארה"ב, מדינות נאט"ו ואחרות, החברה מתמודדת בימים אלו על מכרזים בהיקפים משמעותיים לאספקת הקרדום למספר מדינות באירופה בהן סלובניה, קרואטיה וצ'כיה, וכן מדינות נוספות באפריקה, במזרח הרחוק ובדרום אמריקה. היקף המכרזים עומד על כ-80 מיליון דולר, הוסיף חרש.
 
מערכת הקרדום הינה המערכת היחידה מסוגה אשר קיבלה את אישור הדגם של צבא ארה"ב (Type Clasiffication Test) לאחר ירי של 30 אלף פגזים בתנאי טמפרטורה וסביבה קיצוניים ממדבר בדרום ארה"ב ועד השלג באלסקה שבצפון. עד כה התקבלו מעל 400 הזמנות למערכת המרגמה הממוחשבת על ידי גופים רבים בהם צה"ל, צבא ארה"ב, צבאות אירופאים ומדינות באפריקהבהיקף כספי של למעלה ממאה מיליון דולר.
 
למערכת הקרדום  קליבר 120 מ"מ עם קצב אש גבוה של 16 פגזים בדקה לטווחים של 7, 8 או 9 ק"מ ותחמושת מתקדמת לכ- 10 ק"מ. ייחוד הקרדום הוא ביכולתו לירות מהרכב בכל מצב ובכל זווית, 360 מעלות מרכבים קרביים או רכבים קלים – תכונה שלא הייתה אפשרית בדגמי מרגמות העבר שמוקמו על רכב קרבי משוריין (רק"מ). הכוונת הקרדום נעשית בצורה אוטומטית על ידי מחשב בליסטי משולב במערכת ניווט מתקדמת. הקרדום מופעל על ידי צוות של 2 אנשים ומאחסן בין 50 ל-70 פצצות.