נשיא איגוד לשכות המסחר לשרי האוצר, החוץ והתמ"ת: לפעול לשילוב ישראל במסגרת "אירופה המורחבת"

אוריאל לין: יש להקים צוות משימה בינמשרדי מיוחד שיגבש עמדות ישראל לצורך שילובה בתוכנית "אירופה המורחבת"


00:00 ,01.03.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
אוריאל לין: יש להקים צוות משימה בינמשרדי מיוחד שיגבש עמדות ישראל לצורך שילובה בתוכנית "אירופה המורחבת" ; נושא שילובה של ישראל במסגרת אירופה המורחבת, נבחן זה כמה חודשים באיגוד לשכות המסחר, מתוך ראיה כוללת של האינטרסים של המשק הלאומי והמגזר העסקי כולו

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, שיגר הבוקר מכתב אל השרים אהוד אולמרט – שר התמ"ת, בינימין נתניהו – שר האוצר וסילבן שלום – שר החוץ ובו ציין לין את החשיבות הרבה בשילוב ישראל במסגרת אירופה המורחבת ואת הצורך להקים צוות משימה מיוחד שתפקידו יהיה לגבש את העמדות הישראליות בנושאים השונים וללוות את תהליך המו"מ מול מוסדות האיחוד האירופי

עו"ד לין ציין במכתבו כי הרחבת האיחוד האירופי בחודש מאי הקרוב ב- 10 מדינות נוספות עומדת ליצור גוש כלכלי אדיר, כאשר לישראל יחסים טובים עם 10 המדינות המצטרפות, והשילוב באיחוד האירופי רק יבצר מעמד זה.

לדבריו, תהליך "התרחבות אירופה", שהוצע לישראל ולמדינות אחרות כמהלך משלים להרחבת האיחוד, עשוי למנוע את בידודו של המשק מול הגוש האירופאי המתרחב, לשדרג את מערכת היחסים בין ישראל לאירופה, למצב את ישראל בתוך המערכת הכלכלית הגלובלית המשתנה ואף ליצור הזדמנויות, אולי בלתי חוזרות, לפיתוחו המואץ של המשק.

נשיא איגוד לשכות המסחר ציין כי הליך יצירת אירופה המורחבת, במתווה אותו קבע האיחוד האירופאי, הינו הליך גלובלי שלא ניתן לעצרו וכי ישראל חייבת להחליט על מידת הנכונות שיש לה להשתלב במסגרת זו, גם באשר לתכנים וגם באשר לעיתוי.

"בראייה של האינטרסים הכוללים של המשק, הגענו למסקנה שיש לפעול במהרה על מנת להביא את המשא ומתן המתנהל בבריסל כבר במהלך שבוע זה, לכדי סיום מוצלח או לפחות ליצירה של שלב שיהווה קידום משמעותי לקראת סיומו של ההליך", כתב עו"ד לין, והוסיף כי לדעת האיגוד, שילוב ישראל באירופה המורחבת יסייע לצמיחת המשק, יגביר את התחרות, יפתח מרחבי פעולה חדשים בפני המגזר העסקי וגם יביא להוזלת עלויות.

עו"ד לין הדגיש כי השאיפה צריכה להיות כזו שבמכלול הנושאים של תנועת מוצרים, שירותים למיניהם והון, ישראל תגיע לחופש מירבי, כך שהתנועה של משאבים בין ישראל לאיחוד האירופאי תהיה דומה ככול האפשר לתנועה הקיימת כיום בין שתי מדינות בתוך האיחוד האירופאי עצמו.

עוד נכתב כי מומלץ להתמקד בתחומים העיקריים שיסייעו לתחרות ולצמיחה. כך למשל:

תנועת מוצרים - הכרה הדדית בתקינה של מוצרים וכן הכרה הדדית באישורי העמידה בתקנים. מהלך זה יפחית מאד את החסמים הלא מכסיים ויקל מאד על תנועת המוצרים ההדדית.

שירותים פיננסיים - פתיחה לתחרות ולמעבר שירותים חופשי בתחומי הביטוח, הבנקאות, רישום ניירות ערך למסחר בבורסה ושירותי יעוץ, ניהול כספים וקרנות. דבר שיוזיל עלויות וירחיב מאד את תחומי הפעולה של עסקים בישראל.

עו"ד לין סיכם דבריו וכתב כי מאחר שהדיונים בנושא הם עדיין בשלב מוקדם יחסית, יש להקים צוות משימה מיוחד, משותף למשרדים הממשלתיים הנוגעים לדבר, לנציגי המגזר העסקי ולאנשי מקצוע. צוות זה יגבש את העמדות הישראליות בנושאים השונים וילווה את תהליך המו"מ מול מוסדות האיחוד האירופי.