נחתם הסכם לשיתוף פעולה כלכלי - מסחרי בין ישראל לבאווריה

במפגש שנערך במינכן בין משלחת של משרדי התעשייה והמסחר, החוץ ואיכות הסביבה, בראשות השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, לבין משלחת של מדינת המחוז הגרמנית באווריה – נחתם הסכם לשיתוף פעולה כלכלי - מסחרי בתחומי הביו-טכנולוגיה, הי-טק, טכנולוגיות סביבתיות ועוד.


00:00 ,25.07.2002 מאת: מערכת פורט2פורט
 
במפגש שנערך במינכן בין משלחת של משרדי התעשייה והמסחר, החוץ ואיכות הסביבה, בראשות השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, לבין משלחת של מדינת המחוז הגרמנית באווריה – נחתם הסכם לשיתוף פעולה כלכלי - מסחרי בתחומי הביו-טכנולוגיה, הי-טק, טכנולוגיות סביבתיות ועוד.
בהסכם שנחתם נקבע מנגנון לקידום אירועי שיתוף פעולה בתחומים נרחבים שיש בהם עניין משותף לשתי המדינות: מחקר ופיתוח, תחומים ממגזר ההיי טק כגון טכנולוגיות מידע, תקשורת, הנדסת אלקטרוניקה, בנוסף- טכנולוגיות רפואיות, ביו-טכנולוגיות, אופטיקה אלקטרונית, תעופה טכנולוגיות חלל, טכנולוגיות סביבתיות למחזור, טיפול בזיהום אויר, טיפול במים ועוד.
 
המשלחת והסכם ההבנות שנחתם הם פעולת המשך להבנות שהושגו במהלך פגישתו של ראש ממשלת מדינת בוואריה, ד"ר אדמונד שטויבר, בישראל באפריל 2001, עם שרת התעשייה והמסחר, דליה איציק, בה הוחלט על ביקור גומלין של השרה איציק בבוואריה, חתימה על מזכר הבנה בין שתי המדינות והקמת ועדה כלכלית/מסחרית שתיתן חסות קבועה לפעילויות המעמיקות את שיתוף הפעולה בין המגזר העסקי בישראל ובמדינת המחוז החופשית בוואריה.
 
על פי בקשת השרה דליה איציק עמד השר הנגבי בראש המשלחת הישראלית. במהלך המפגש של אנשי המשלחת הישראלית עם נציגי ממשלת בוואריה והארגונים העסקיים הבווארים, הביעו הבווארים את רצונם העז לקדם שיתופי פעולה בין חברות ישראליות לחברות בוואריות. בפגישות והסיורים בתעשייה המקומית, הובע עניין רב מהצד הבווארי באיתור שותפים פוטנציאלים בישראל.
במסגרת שיתוף הפעולה המוסכם, נקבע אירוע ראשון לסוף נובמבר 2002 אשר יתקיים בבוואריה. האירוע יפגיש חברות הזנק (סטארט אפ) ישראליות העוסקות בפיתוח ויצור אפליקציות לתקשורת סלולארית עם חברות גרמניות. 
 
רקע ליחסי הסחר בין ישראל לבוואריה:
בוואריה היא מדינת המחוז הגדולה ביותר בגרמניה, התמ"ג הבווארי לבדו עמד בשנת 2000 במקום התשיעי בהשוואה למדינות החברות באיחוד האירופי (עם 688 מליארד מרק). סך כל נפח הסחר עם ישראל הינו 867 מיליון יורו.  נתון זה מציב את ישראל במקום ה-39 ברשימת המדינות עמן סוחרת בוואריה. סך היבוא הבווארי מישראל עומד על 457 מיליון יורו והיצוא הבווארי לישראל עומד על 410 מיליון יורו. נתונים אלו מציבים את ישראל במקום ה- 9 בין מדינות אסיה ולפני כל מדינה מזרח תיכונית אחרת, למעט לוב, ממנה מייבאת בוואריה דלקים.עיקר הסחר של ישראל עם בוואריה הינו במוצרים ושירותים טכנולוגיים. מוצרי היצוא העיקריים הינם מוצרי אלקטרוניקה, ציוד מתכת ומכונות (כולל מוצרים חצי מוגמרים), תרופות ומוצרים רפואיים, אופטיקה וציוד עדין, מוצרים תעופתיים. מוצרי היבוא העיקריים: מוצרי אלקטרוניקה, ציוד מתכת ומכונות, תעבורה ורכב, תרופות ומוצרים רפואיים, אופטיקה וציוד עדין.