מפעלי המזון צופים גידול של 7.1% בייצוא ב-‏2006

רוני קוברובסקי: 92% ממפעלי המזון מתכוונים לבצע השנה השקעות במפעליהם. 67% מהם ישקיעו עד 2 מיליוני דולרים כל אחד. במקביל, 92% מהמפעלים מתכוונים לבצע השנה ההשקעות גם בשיפורים תזונתיים ובריאותיים


00:00 ,20.02.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

רוני קוברובסקי: 92% ממפעלי המזון מתכוונים לבצע השנה השקעות במפעליהם. 67% מהם ישקיעו עד 2 מיליוני דולרים כל אחד. במקביל, 92% מהמפעלים מתכוונים לבצע השנה ההשקעות גם בשיפורים תזונתיים ובריאותיים
 
92% ממפעלי המזון מתכוונים לבצע השנה השקעות, בין השאר במכונות וציוד מיבוא, שיווק, מחקר ופיתוח ועוד. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון התאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה), בהסתמכו על בדיקה שנעשתה בקרב מפעלי המזון.
 
קוברובסקי מציין כי ע"פ הבדיקה, 67% מבין המפעלים שמתכוונים להשקיע השנה ישקיעו עד 2 מיליוני דולרים כל אחד; 21% ישקיעו בין 2 מיליון דולר ל-5 מיליון דולר; ו-12% ממפעלי המזון ישקיעו יותר מ-5 מיליון דולר כל אחד.
 
קוברובסקי מעריך כי שנת 2005 היתה שנת שיא בהשקעות מפעלי המזון במכונות וציוד מיבוא שהסתכמו ב-893 מליון שקל. גידול של 22% לעומת השנה שקדמה לה.
 
קוברובסקי מציין כי במקביל, 92% ממפעלי המזון מתכוונים השנה לבצע השקעות בשיפורים תזונתיים ובריאותיים, זאת כחלק ממגמת התזונה הנבונה ואורח החיים המאוזן בישראל והצורך לתת לצרכן מגוון רחב של מוצרים לבחירה. בשנת 2005 השקיעו מפעלי המזון כ-350 מיליון שקל בשיפורים תזונתיים ובריאותיים.
 
יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים הוסיף כי ע"פ הבדיקה מתברר, כי 30% ממפעלי המזון יגדילו השנה את מספר המועסקים בשיעור של עד 5% כל אחד; 8% מתכוונים להגדיל את מספר המועסקים ביותר מ-5% כל אחד; 8% ממפעלי המזון מתכוונים להקטין השנה את מספר המועסקים וב-54% ממפעלי המזון לא יחול השנה שינוי במספר המועסקים.
 
יצוין כי בשנת 2005 קלטה תעשיית המזון 300 עובדים חדשים (0.5% מסך כל המועסקים). כיום מועסקים בתעשיית המזון כ-56,900 עובדים.
 
קוברובסקי מציין כי מבדיקת איגוד המזון מתברר עוד כי 85% ממפעלי המזון צופים, כי השנה יגדלו מכירותיהם לשוק המקומי. 15% מהמפעלים צופים כי לא יחול שינוי במכירותיהם לשוק המקומי.
 
קוברובסקי מציין, כי מהבדיקה שערך איגוד המזון מתברר, כי מפעלי המזון צופים בשנת 2006 גידול ממוצע של 3.5% (במונחים ריאליים) במכירות לשוק המקומי. יצוין כי בשנת 2005 גדלו מכירות המזון לשוק המקומי ריאלית ב-1% והסתכמו בכ-40 מיליארד שקל).
 
עוד מעלה הבדיקה כי 73% ממפעלי המזון צופים כי הייצוא שלהם יגדל השנה ו-27% צופים שהייצוא לא ישתנה והיקפו יהיה בדומה לאשתקד. סה"כ מפעלי המזון צופים גידול ממוצע של 7.1% בייצוא המזון בשנת 2006. בשנת 2005 גדל ייצוא המזון ב-14.2% דולרית והסתכם ב-683 מיליון דולר.