על פי התיקון לחוק המו"פ שאישרה הכנסת בקריאה שניה ושלישית, תוקם רשות לאומית לחדשנות טכנולוגית.
הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית הינה פרי מאמץ משותף של משרדי הכלכלה, האוצר והמשפטים. על פי ההצעה, הנושא ירוכז תחת קורת גג אחת, שתהיה כפופה לשר הכלכלה ומופקדת על מדיניות וביצוע התמיכה הממשלתית במשאב החדשנות.
יישום המדיניות יהיה באמצעות כלי התמיכה הקיימים ועל ידי פיתוח כלים חדשים ממגוון סוגים ובהתאם לצרכים המשתנים של התעשייה. לרשות שתוקם יוענקו יכולות מקצועיות וגמישות מרבית בהיבטים שונים, כך שתוכל ליזום, לנהל ולקדם שימוש במגוון אמצעים שיסייעו לקדם את המו"פ והחדשנות בקצב שמתאים לתעשייה וביעילות מרבית.
המדען הראשי במשרד הכלכלה ימשיך בתפקידו ויכהן כראש הרשות ויו"ר מועצת הרשות בוועדות התוכניות השונות שתפעיל הרשות. הרשות תחליף את לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה ואת העמותה הממשלתית מתימו"פ ותהווה הגוף המוביל המתכלל של נושא החדשנות בישראל.
המטרה ארוכת הטווח של משרד הכלכלה ולשכת המדען הראשי היא שמירה וחיזוק ההובלה העולמית של תעשיית ההייטק אל מול תחרות הולכת וגוברת, בד בבד עם חיבור חלקים נרחבים יותר במשק אל מנוע צמיחה זה.
מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג: "היום מגיעים לסופם חודשים של עבודה מאומצת ואינטנסיבית שתכליתם היא אחת: טיפול הולם, נכון ומרוכז במשאב החשוב ביותר של מדינת ישראל: החדשנות וההון האנושי. הממשלה חייבת להתאים את עצמה לתעשייה והיכולת שלנו להתקדם ולחדש תוך כדי פעולה היא הכרחית להמשך הובלתנו את חזית החדשנות הטכנולוגית בעולם".
המדען הראשי אבי חסון, שיזם והוביל את המהלך: "זוהי בשורה אמיתית לכלכלת הידע והחדשנות של מדינת ישראל. לאורך כל הדרך, היתה תמימות דעים בין כל משרדי הממשלה בנוגע לנחיצותה וחשיבותה של הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית. הגדלת הגמישות ויכולות הביצוע של יחידת ביצוע ממשלתית הוא צעד בכיוון הנכון וצעד שמיטיב עם התעשייה. רק גוף מרכזי אחד עם מנדט ברור וגמישות מתאימה, ייטיב לגבש תוכנית לאומית לתעשייה עתירת הידע, ובעיקר עשוי להצליח יותר בהוצאת תוכנית זו אל הפועל. הרשות תהיה מסוגלת לתת מענה אופטימלי לצרכים המגוונים והמשתנים של תעשיית ההייטק בפרקי הזמן הנדרשים ותהיה בעלת גמישות מספקת לפעול, לחדש וליזום".
שר הכלכלה אריה דרעי: "חדשנות טכנולוגית היא אסטרטגיית צמיחה משמעותית של המשק הישראלי. העולם היום מאוד תחרותי ומדינות רבות העתיקו מישראל את מודל החדשנות שלה. כדי להמשיך ולהוביל בתחום זה, עלינו לחדש את הכלים שהיא מעמידה לרשות התעשייה. הקמת הרשות תאפשר לנו להמשיך ולהתמודד עם עולם תחרותי, חדשני ומאתגר".