שרת הכלכלה נפגשה עם שרת התעשייה והמסחר של קניה

השתיים חתמו על סיכום המאגד את ההסכמות שהושגו במסגרת הוועדה הכלכלית המעורבת לחיזוק השת"פ הכלכלי לטובת חיזוק היחסים הכלכליים עם קניה והמרחב האפריקאי


10:06 ,17.05.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי נפגשה אתמול (ב׳) בלשכתה בירושלים עם מקבילתה הקנייתית הגב' בטי מיינה (Betty C. Maina), ודנה עמה בדרכים לחיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי והמסחרי בין המדינות. השתיים חתמו על סיכום המאגד את ההסכמות שהושגו במסגרת דיוני הועדה הכלכלית המעורבת - המשותפת לשתי המדינות - שהתכנסה השבוע בירושלים - לראשונה מזה 3 שנים. נציין כי הוועדה הכלכלית שקדמה לוועדה זו התקיימה בניירובי בשנת 2018.

 

השרה הקנייתית, כך מסבירים במינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה, עמדה בראש משלחת בכירי הממשל מקניה אשר הגיעו לישראל לרגע כינוס הוועדה הכלכלית המשותפת לשתי המדינות, שהתפרש על פני שני ימי עבודה. במסגרת הוועדה, דנו הצדדים בחיזוק השת״פ המסחרי בתחומי סחר, אנרגיה, תיירות, פיתוח עירוני, איכות סביבה ומים, בריאות, תקשורת, מכסים ועוד. המטרה - חיזוק קשרי המסחר בין המדינות.

 

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי: ״עמיתתי הקנייתית ואני חתמנו על סיכום המאגד את ההסכמות וההבנות שהושגו במסגרת דיוני הוועדה המעורבת המשותפת לקניה ולישראל. יחד, נעמיק את קשרי הסחר בין המדינות בתחומי המים, החקלאות, הטכנולוגיה, האנרגיה והתקשורת, על ידי חיזוק שיתופי הפעולה הטכנולוגים. קניה, המהווה בית עבור חברות טכנולוגיה מתקדמות כ-IBM, גוגל ואורקל ממלאת תפקיד מרכזי וחשוב בכלכלת מזרח אפריקה. פוטנציאל הצמיחה של כלכלתה גבוה ומהווה כר פורה לפעילותן של חברות ישראליות. חיזוק הקשרים הכלכליים עם קניה יסייע בהגדלת היצוא לאפריקה״.

 

קניה היא שותפת הסחר הרביעית של ישראל באפריקה תת סהרה ומהווה כ-8% מסך הסחר. עיקר הייצוא לקניה מישראל, העומד על כ-38 מיליוני דולרים (2020), הוא בענף מנועים וציוד חשמלי (כ-29%), מוצרי פלסטיק (כ-20%), וכימיקלים וזיקוקי נפט (כ-14%). עיקר הייבוא מקניה לישראל, העומד על כ-7 מיליוני דולרים בלבד (2020) הוא דגים ופירות (כ-40%). קניה מייבאת בעיקר רכבים, נפט ומוצריו, מוצרי ברזל, פלדה ופלסטיק, תירס, סוכר ואורז. ומייצאת בעיקר מוצרים חקלאיים כמו תה, קפה לא קלוי, פרחים, דגים וגם מינרלים.