שרות הכלכלה של ישראל וקולומביה דנו בחיזוק קשרי הכלכלה והמסחר בין המדינות

זאת במקביל לביקורו של נשיא קולומביה בישראל. שרת הכלכלה ברביבאי: ״למרות משבר הקורונה, היקף היצוא הישראלי והקולומביאני בשנה החולפת הוכפל. נמשיך לאתר הזדמנויות לשיתופי פעולה עבור חברות ישראליות


11:00 ,09.11.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה במיל׳ אורנה ברביבאי נפגשה אתמול עם מקבילתה הקולומביאנית, חִימֶנָה לוֹמְבָּנָה, בלשכתה בירושלים במטרה לדון בנושא יישום ההסכם לכינון אזור סחר חופשי (אס״ח) אשר נכנס לתוקף בשנה שעברה (אוגוסט 2020).

 

הביקור בישראל, בו לוקחים חלק 6 שרים מקולומביה - שרת המסחר, שר הבריאות, שר החקלאות, השר לאיכות הסביבה, שרת התחבורה ושר ההגנה, מסיים רצף של ביקורים בינלאומיים של נשיא קולומביה שביקר לפני ההגעה לישראל בוועידת האקלים של האו״ם בגלזגו (COP26) ולאחר מכן ב-Expo-Dubai. בנוסף, מתלווה משלחת עסקית וכן ״משלחת חדשנות״ המורכבת מסטארט-אפים קולומביאנים ומתורמים לפתיחת משרד החדשנות והטכנולוגיה של קולומביה בירושלים.

 

במינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה מציינים כי קולומביה רואה בגיוון הסחר שלה עם ישראל חשיבות רבה. עדות לכך ניתן לראות בהחלטת ממשלת קולומביה לפתוח בישראל משרד חדשנות וטכנולוגיה ראשון בעולם.

 

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: ״האוריינטציה הכללית של ביקור הנשיא ושריו נוגעת בתחומים הכלכליים, שכן מרבית הלו״זים של השרים עוסקים בפוטנציאל העסקי באופן ישיר או עקיף. הקולומביאנים מעוניינים להגביר יצוא של מוצרים שונים, בדגש על מוצרי חקלאות ומזון, ולהגביר את הסחר בשירותים עתירי-ידע. תעשיית ההייטק הקולומביאנית צומחת ורואה בישראל שותפה טבעית לעסקים בתחומים הטכנולוגיים. בצד היצוא מישראל לקולומביה, אנו מזהים עניין בטכנולוגיות, הן בתחום החקלאות והן בתחומים של שירותים לאזרח, בריאות ו׳ערים חכמות׳. אנו מזמינים חברות ישראליות המעוניינות לעשות עסקים בקולומביה לפנות אל הנספחות הכלכלית שלנו בבוגוטה. יחד, נבחן כיצד נוכל לסייע להצלחת החברות הישראליות הפונות בשוק מרתק זה״.

 

נתוני ייצוא וייבוא של סחורות ישראל-קולומביה: במהלך 2020 היצוא הישראלי לקולומביה יותר מהוכפל (לאחר מספר שנים של יציבות), מ-86.5 מיליון דולר ב-2019 ל-190 מיליון דולר ב-2020. היבוא מקולומביה הראה עלייה קלה גם כן. חלק גדול מהעלייה נזקף לזכות ההתחזקות של הסקטור החקלאי הקולומביאני, שממשיך לצרוך תשומות גדלות והולכות, לרבות מוצרים כימיים (דשנים ומוצרים נוספים), מערכות השקייה, מערכות ניהול ממוחשבות, יריעות פלסטיק ועוד. בנוסף ניכרת עלייה ביצוא הטכנולוגי לקולומביה, של מוצרים טכנולוגיים מכל הסוגים, לרבות מוצרי מחשוב, מכשור רפואי דיגיטלי, מערכות תקשורת ורכיבים עבור מערכות של ׳ערים חכמות׳.