פגישה ראשונה בתחום הכלכלי במסגרת ביקורו של נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ בישראל: הבוקר נפגשו שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, עם גארי כהן, ראש המועצה הלאומית לכלכלה בבית הלבן, שמשמש כיועץ הכלכלי של הנשיא טראמפ.
גארי כהן הבטיח בשיחה לפעול לחיזוק מערכת היחסים הכלכלית בין המדינות, ולהמשיך ולחזק את שתי הכלכלות האיתנות של ארה"ב וישראל. גארי כהן, יועצו הקרוב של הנשיא טראמפ, שימש טרם כניסתו לתפקיד בבית הלבן בתפקידים בכירים במגזר העסקי כשהאחרון שבהם היה כנשיא בנק ההשקעות גולדמן זקס במשך 11 שנה.
השניים הסכימו בפגישתם כי יש צורך להמשיך ולחזק את הקשרים הכלכליים בין ישראל וארצות הברית באמצעות הגדלת הסחר והיקף ההשקעות. כמו כן, הודגשה חשיבות קשרי המו"פ הבילטרליים בין המדינות ובמיוחד את קרן בירד שמאז היווסדה תמכה במאות פרויקטים שהניבו מכירות של מיליארדי דולרים.
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "ארה"ב הנה ידידתנו הגדולה והחשובה ביותר, ושותפת הסחר החשובה ביותר לישראל. נמשיך לפעול יחדיו על מנת להרחיב את היקף היצוא לארה"ב וההשקעות בישראל ממנה".
לישראל וארה"ב הסכם סחר חופשי משנת 1985, אשר משרת היטב את הסחר הבילטרלי. עבור ארה"ב היה זה הסכם הסחר החופשי הראשון שהיא חתמה. מאז חתימת ההסכם, היחסים הכלכליים בין המדינות התרחבו והפכו מגוונים. ארה"ב הינה שוק היעד החשוב ביותר ליצוא הישראלי. באשר ליצוא האמריקאי, הרי שלמרות גודלו הקטן של השוק הישראלי הוא מהווה את אחד מ-25 יעדי היצוא החשובים ביותר של ארה"ב.
היקף ההשקעה ההדדי של חברות ישראליות ואמריקאיות עומד מדי שנה על למעלה מ-10 מליארד דולר. חברות אמריקאיות רבות הקימו בישראל מפעלי ייצור ומרכזי מו"פ. היקף הסחר הבילטרלי ללא יהלומים עמד בשנת 2016 על כ-20 מיליארד דולר , מתוכו כ-11.5 מיליארד יצוא.