שר הכלכלה היפני מבקר בישראל בראש משלחת כלכלית בכירה

במסגרת הביקור חתמו שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ועמיתו היפני על הסכם לחיזוק השת״פ בתחום הבריאות הדיגיטלית. בהמשך היום ייפגש שר הכלכלה היפני עם רה״מ נתניהו וייחתמו הסכמי שת״פ בין חברות ישראליות ויפניות


13:29 ,15.01.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, ומקבילו היפני Hiroshige SEKO נפגשו היום במסגרת הפורום העסקי. ביקור המשלחת העסקית הבכירה, בראשות שר הכלכלה היפני, נערך לרגל מפגש ראשי ה- JIIN – JAPAN ISRAEL INNOVATION NETWORK שנערך בפעם השנייה ומתקיים בארץ בהובלת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה ביפן, בראשה עומדת הגב׳ נועה אשר, ובשיתוף עם מכון היצוא ורשות החדשנות.

 

המשלחת היפנית העסקית החלה את ביקורה בישראל אתמול. היום (ג׳), התקיימו סדרת מפגשים כלכליים בין ישראל ויפן, וכן פורום עסקי בהובלת שר הכלכלה היפני, מר הירושיגה סקו, ושר הכלכלה הישראלי, אלי כהן. במהלך פגישתם, השלישית בשנתיים האחרונות, חתמו השרים על הצהרה משותפת וכן על הסכם שיתוף פעולה בתחום הרפואה הדיגיטלית. בהמשך היום, ייפגש שר הכלכלה היפני ובכירים מחברות יפניות מובילות גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. במהלך הסמינר העסקי צפויים להיחתם הסכמים מסחריים בין חברות ישראליות ליפניות, בהיקף של למעלה מ-100 מיליון דולר.

 

בהמשך הביקור ייפגש שר הכלכלה היפני גם עם רה״מ נתניהו, ישתתף באירועים עסקיים שונים לחיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות, חברות יפניות וישראליות יחתמו על שיתופי פעולה חדשים.  

 

שר הכלכלה היפני, הירושיגה סקו: ״אנו רואים חשיבות רבה בקידום הקשרים בין המדינות, באמצעות דיאלוג חיובי ופורה ופעילות משותפת של המגזר עסקי והממשלתי של שתי המדינות״. 

 

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: ״אני רואה בשיתוף הפעולה עם יפן, הכלכלה השלישית בגודלה אחרי סין וארה"ב, יעד אסטרטגי לכלכלה הישראלית. ביקור השר סקו בישראל הינו איתות על כוונותיה הרציניות של יפן להתקרב לישראל ולעלות מדרגה ביחסינו הכלכליים. יפן הנה מדינה מהמובילות בעולם וכלכלתה מציבה אתגר משמעותי לחברות הישראליות. אני ועמיתי היפני הצבנו יעד משותף להכפיל את היקף הסחר בין המדינות ואני מאמין כי נעמוד ביעד זה בהצלחה״. 

 

במהלך הביקור מתקיימים סיורי חדשנות וביקורים בחברות ישראליות מובילות בתחומי הסייבר, מדעי החיים, הבינה המלאכותית והמציאות המדומה, סמינר עסקי בראשות שני שרי הכלכלה וכן אירוע בו יתקיימו פגישות אישיות בין הנציגים היפנים והישראלים. נציין כי אתמול נפגש אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר, עם שר הכלכלה היפני במסגרת מפגשי הפורום העסקי.

 

עוד מתקיימים במהלך השבוע דיאלוג כלכלי בראשות שני שרי הכלכלה לדיון בחיזוק הקשרים הכלכליים, מפגש של ראשי הארגונים החברים ב-JIIN לדיון בהמשך שתוף הפעולה ותוכנית העבודה לשנת  2019, מפגש בין תעשיינים בכירים ישראלים ויפנים בחסות התאחדות התעשיינים היפנית והישראלית וכן טקס חתימה על שורת הסכמים בין חברות ישראליות ליפניות.

 

נועה אשר, הנספחת המסחרית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה ביפן, מוסרת כי מדובר במשלחת הגדולה ביותר שמגיעה מיפן לישראל וכוללת יותר מ-90 חברות יפניות וכמעט 200 נציגים. המשלחת הינה תולדה של פעילות ממושכת לקידום היחסים הכלכליים בין ישראל ליפן, של שני משרדי הכלכלה הישראלי והיפני, ואנחנו שמחים לראות כי המאמצים הללו נושאים פירות. בתקופה האחרונה ישנה מגמה של פתיחת משרדים של חברות יפניות בישראל לאיתור השותפות הישראליות הרלבנטיות בתחומים שונים. מספר חברות יפניות אף פתחו בשנים האחרונות מעבדות חדשנות בישראל ופועלות כשותפות במאיצים טכנולוגיים. החברות היפניות המשתתפות במשלחת מתעניינות בטכנולוגיות ישראליות בתחומים שונים, בהם בינה מלאכותית, מציאות מדומה, סייבר סקיוריטי וטכנולוגיות רפואיות. המשלחת מונה חברות סחר גדולות כגון חברות אלקטרוניקה, תקשורת ואינטרנט וכוללת שחקנים מרכזיים בכלכלה היפנית כדוגמת חברת התקשורת היפנית NTT,  חברת טושיבה וחברת היטאצ'י.