שר הכלכלה הגיש לכנסת את רשימת האסדרות האירופיות

ניר ברקת הגיש לאישור וועדת הכלכלה של הכנסת את הרשימה המלאה של האסדרות האירופיות, אשר מכסות את כל התקנים הרשמיים הישראלים והמוצרים תחתם ייכנסו לישראל במסגרת הרפורמה. רשימה זו הוגשה בהמשך להתחייבות שנתן שר הכלכלה והתעשייה בשלב החקיקה של הרפורמה


10:49 ,02.12.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

בשלב הליך החקיקה, שהסתיים בחודש אוגוסט, עם אישור החוק, איתר המשרד 22 אסדרות אירופיות, אשר חלו על אלפי מוצרים המיובאים לישראל. בסיומה של עבודה מקצועית יסודית ומקיפה, והפעלתו של מרכז ידע ייעודי וייחודי, נוספו כל האסדרות האירופיות הרלוונטיות וכעת הוכפלה הרשימה והיא מונה 47 אסדרות אירופיות מאומצות. רשימה זו מוגשת כעת לאישור וועדת הכלכלה לצורך הכללתה ברפורמה, אשר תחל ב-1.1.25. אסדרות אלו מכסות את כלל מאות התקנים הישראליים הרלוונטיים לרפורמה ביבוא.

 

בין האסדרות האירופיות המאומצות שנוספו כעת וייכנסו לתוקף באופן מדורג, ניתן למנות את האסדרות הנוגעות לציוד הרפואי, מכשור וחומרי חבישה, מוצרי טקסטיל, שטיחים, חיתולים ומזרנים, ציוד לגילוי ולכיבוי אש, דלקים, התקני בטיחות לרכב (לתינוק), תנורי הסקה המופעלים בפחם, צנרת למים ולביוב ועוד, בהם כלולים עשרות אלפי מוצרים. כך שניתן יהיה לייבא, ליצר ולשווק מוצרים אלו בהתאם להוראות האסדרה האירופית, מה שיגדיל את מגוון המוצרים ויפחית את יוקר המחייה.

 

ממשרד הכלכלה נמסר כי ״תוספת זו מהווה אבן דרך חשובה ביותר לרפורמה ׳מה שטוב באירופה׳״, וכי היא נוספת לרשימה ארוכה של מצרכים שכבר נכנסו לרפורמה כגון: מגוון מוצרי חשמל למשק הבית, מגוון מוצרי אלקטרוניקה, מוצרים המשווקים במכלי לחץ מסוג אירוסול כגון, מוצרים הבאים במגע עם מזון, הן כלים קרמיים להגשה, והן מוצרי פלסטיק שונים, מוצרי פנאי צרכניים, מגוון מוצרים לילדים מעל גיל 3, דירקטיבות שונות שעוסקת ברישום והערכה של כימיקלים, סיווג תיוג ואריזה של חומ״ס, וציוד להגנה אישית ומגוון מוצרי תאורה.

 

כל האמור, מבוצע במקביל למיפוי שנערך מול כל משרדי הממשלה לבחינת פערים בין החקיקות של המשרדים השונים ובין הוראות האסדרה האירופית, בכל הנוגע למצרכים שחל עליהם תקן רשמי ובמקביל לרפורמה דומה בתחומי המזון, התמרוקים והתקשורת.  

 

במשרד הכלכלה ביקשו להדגיש כי ״אסדרה אירופית״ מתייחסת לרגולציות והסטנדרטים שמגובשים במסגרת האיחוד האירופי, במטרה ליצור תאימות אחידה בין המדינות החברות. זה כולל תחומים כמו בטיחות מוצרים, איכות הסביבה, מסחר ועוד. בהתאם, מה שטוב (באסדרה) באירופה – טוב (לתקינה) לישראל.

 

שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: ״הרפורמה ביבוא מביאה בשורה אמיתית לצרכנים ולעסקים בישראל. מה שטוב באירופה, טוב גם לנו – מוצרים בטוחים יותר, מגוון רחב יותר, ויוקר מחיה נמוך יותר. עם אימוץ האסדרות החדשות, אנו הופכים את השוק הישראלי לתחרותי, חדשני ונגיש יותר לכל אזרח. זהו צעד נוסף בהפיכת הכלכלה הישראלית לכלכלה פתוחה ומתקדמת״.