שלושת נשיאי הארגונים העסקיים בשת״פ לביטול הפטור ממע״מ ביבוא אישי

ראשי התאחדות בעלי המלאכה, איגוד לשכות המסחר ולה״ב החליטו על שיתוף פעולה מלא לפעול כבר עתה לביטול הפטור ממע״מ בייבוא אישי, דוגמת האיחוד האירופי. טוענים: הפטור יוצר אפליה חמורה ובלתי סבירה לרעת המגזר העסקי המקומי


13:01 ,04.11.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיאי הארגונים העסקיים הגדולים בישראל, יוסי אלקובי, נשיא התאחדות בעלי המלאכה; עו״ד רועי כהן, נשיא לה״ב; ועו״ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, החליטו לשתף פעולה באופן מלא על מנת להניע את רשויות המדינה לבטל את הפטור האמור, ללא דיחוי נוסף. זאת, לטענתם, נוכח גרירת הרגליים בכל הקשור להקמת ממשלה חדשה, והטיפול בביטול הפטור ממס ערך מוסף.

 

מהמטה המשותף של הארגונים נמסר כי ״אם לא תוקם ממשלה חדשה בעתיד הקרוב בסיבוב הבחירות הנוכחי, תצטרך ממשלת המעבר, בתוקף אחריותה על פי חוק יסוד הממשלה לנקוט עמדה ולבטל את הפטור. "מדינות העולם הבינו שיש לבטל את הפטור ממע״מ על יבוא אישי, וכך נהג האיחוד האירופי. מדוע ישראל צריכה לנהוג באופן כה שונה ומפלה לרעה?״.

 

שלושת הנשיאים הדגישו שלא ייתכן כי מחמת חוסר יכולת להקים ממשלה בישראל אנו נפגע במקורות ההכנסה של לא פחות מחצי מיליון עובדות ועובדים המפרנסים משפחות בהיקף של 2 מיליון איש. ״גם ההשפעה על תקציב המדינה היא הרסנית. בעוד הממשלה מתלבטת איך לממן הוצאות בטחון חיוניות, העיוות יותר הפסד בהכנסות המדינה שכבר הגיע לכ-1.5 מיליארד שקל, והוא ממשיך ועולה״.

 

נשיאי הארגונים העסקיים הדגישו כי פטור זה בנוי על שגיאה חמורה שיש לתקנה. לדבריהם, ״מס הערך המוסף בישראל הוא במהותו מס אוניברסלי החל בשיעור אחיד על כל מוצר ושירות. הוא לא נועד על מנת להעניק פטורים סלקטיביים מעבר למה שהונהג עד היום. אין שום הגיון במתן פטור בייבוא אישי בעוד שתושבים משלמים את מלוא 17% מע״מ על כל רכישה של מוצר או שירות בישראל, כולל רכישת מזון וציוד ושירותים רפואיים״.

 

בכוונת ראשי הארגונים להיפגש בהקדם עם שר האוצר ולשכנע את כל צמרת משרד האוצר כי מדובר בעיוות חמור של מס הערך המוסף, אשר מניב שליש מהכנסות המדינה. לדבריהם,  גם ועדת טרכטנברג קבעה במפורש שאין לעודד יבוא דרך פטור ממע״מ, רק פטור ממס קנייה וממכס.

 

״הפטור יוצר אפליה חמורה ובלתי סבירה לרעת המגזר העסקי המקומי מול ספקי החוץ, שהוא הבסיס ליצירת מקומות עבודה ולצמיחת המשק. בפועל, הממשלה מחלקת תמריצים לתושביה על מנת שלא ירכשו מוצרים שיוצרו כאן בישראל ועל מנת שיבצעו קניותיהם מספקי חוץ ולא בשוק המקומי. זה נוגד כל תפיסה הגיונית בסיסית. לממשלה אסור לפעול בדרך המפלה לרעה את המגזר המקומי שלה לטובת ספקי חוץ״.

 

על פי בדיקת האגפים הכלכליים של הארגונים העסקיים, כתוצאה מאפליה זו נגרמים כיום נזקים ל-75,000 עסקים בישראל, יצרנים וקמעונאים, ההולכים וגדלים.