עכשיו זה רשמי: בטקס חגיגי מונה פרופ' דיוויד גילה לממונה על ההגבלים

בטקס חילופי הממונה על ההגבלים העסקיים הודה שר התמ"ת, שלום שמחון, לרונית קן על 20 שנים של שירות ציבורי ובירך את גילה על כניסתו לתפקיד. גילה: אפעל במלוא המרץ לקידום התחרות למען הצרכנים


00:00 ,05.05.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

טקס חילופי הממונה על ההגבלים העסקיים התקיים אתמול, בהשתתפות שר תמ"ת שלום שמחון. פרופ' דיוויד גילה החליף בתפקיד את הממונה היוצאת, רונית קן.

השר שמחון הודה לפרופ' גילה על נכונותו לעזוב את האקדמיה לטובת השירות הציבורי והוסיף כי אין לו ספק שגילה יביא ראייה רחבה והסתכלות מפרספקטיבה אחרת. "תחום ההגבלים העסקיים הוא אחד החשובים במשק וכי הממונה הוא הרגולטור החשוב ביותר. בסופו של דבר כולנו בשליחות ציבורית לקידום התחרות ולמען הצרכן הישראלי" אמר שמחון.

הממונה הנכנס, פרופ' גילה אמר כי, הוא עושה את המעבר מהאקדמיה לתפקיד הממונה בלב שלם ומתוך תחושת שליחות. "מעל הכל, אני רואה בכך הזדמנות של ממש לתרום לפיתוח דיני ההגבלים העסקיים בישראל באופן שישפר את רווחתו של ציבור הצרכנים ויחזק את המשק כולו".

ממשרד התמ"ת נמסר כי, פרופ' גילה פרש מקצת ממשנתו ואמר כי צריך להגביר את הפיקוח על מונופולים המנצלים את כוחם לרעה באופן העלול לפגוע בתחרות או בציבור. גם מחיר מופרז שגובה בעל מונופולין יכול להוות ניצול לרעה של מעמדו, בכפוף לניתוח כלכלי מעמיק של הפגיעה בתחרות או בציבור.

"נתייחס להשקעות צולבות בין מתחרים בשווקים ריכוזיים, העלולות לפגוע בתחרות ובצרכנים, כאל הסדר כובל, גם כאשר הן אינן עולות כדי מיזוג" אמר גילה. "אין זה סוד שבישראל יש אוליגופולים והתופעה של תיאום משתמע בין פירמות, שקשה לתפוס אותו ישירות כהסדר כובל, נראית כמאוד רווחת. כשיתקבל התיקון בעניין קבוצות ריכוז, אנחנו נשתמש בשיקול הדעת שלנו בזהירות, אך לא נהסס להתערב בשווקים המתאימים".

הממונה היוצאת, רונית קן, המסיימת 20 שנה בשירת הציבורי, אמרה כי "בכל הנוגע ליכולת המקצועית, למחויבות לעשייה, לאחריות הציבורית ולהון האנושי- אין יחידה שתשווה לרשות להגבלים עסקיים. העוצמה של הרשות נובעת מכוח החוק, אך בראש ובראשונה תודות לעובדיה. אני משאירה אחרי רשות מופלאה ביכולותיה, מחלקת חקירות נשכנית, מחלקה כלכלית מעמיקה ויסודית ומחלקה משפטית שאינה חוששת לעמוד מול הגופים החזקים ביותר. היתה לי הזכות לעסוק בנושאים המרתקים ביותר שרשות ממשלתית עוסקת בה. אתם, העובדים, הנכס הגדול ביותר של הרשות".

השר שמחון הודה לקן על כהונתה המוצלחת ועל שנותיה בשירות הציבורי, וכן על אופן העברת התפקיד. שמחון הודה לד"ר שלומי פריזט שניאות לשמש בתפקיד הממונה הזמני וכן הודה וברך את עו"ד בועז גולן, היועץ המשפטי של הרשות להגבלים עסקיים שהיה אחד משני המועמדים עליהם המליצה ועדת האיתור. "היית מועמד ראוי לתפקיד. ההכרעה אינה קלה אף פעם. אני מודה לך על ההבנה, ועל האופן שבו קיבלת את ההחלטה שלי, בצורה חברית ודמוקרטית".

עוד נמסר כי, פרופ' גילה התחייב לפעול יחד עם כל עובדי הרשות במלוא המרץ, לקידום התחרות למען הצרכנים בישראל, הודה לרונית קן על פעילותה ובאופן אישי על תקופת החפיפה ושר שמחון על האמון שנתן בו.