בסוף השבוע האחרון חתמו ה-TSB – הסוכנות הבריטית לקידום מחקר - ומתימו"פ – סוכנות הביצוע של לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה - על הסכם לעידוד שיתופי פעולה במחקר ופיתוח תעשייתי בין חברות ישראליות ובריטיות.
ההסכם יאפשר לחברות המעוניינות בכך לקבל סיוע מהמדען הראשי דרך תוכנית EUREKA למימון מחקר ופיתוח תעשייתי משותף. במשרד הכלכלה מאמינים שזהו צעד נוסף לקראת חתימה על הסכם רחב יותר בין ממשלות שתי המדינות. ההסכם נחתם בטקס רשמי בירושלים, והוא מצטרף לשורת הסכמים דומים שיש לישראל עם מדינות רבות בעולם.
המדען הראשי במשרד הכלכלה אבי חסון הביע את שביעות רצונו מהרחבת קשת שיתופי הפעולה שלשכת המדען מציעה לתעשייה הישראלית והדגיש: "שיתוף הפעולה הבינלאומי במו"פ היווה מאז ומתמיד מרכיב משמעותי בפעילותנו. הסכם חשוב זה פותח הזדמנות לשלב בין יכולות המו"פ המתקדמות, הן של ישראל והן של בריטניה, ויחזק את פעילות המו"פ המפותחת שאנו חולקים עם מדינות אירופה".
מנכ"ל מתימו"פ מישל היברט ציין שבריטניה היא מדינת יעד ואחת הכלכלות החזקות ביבשת ובעלת יכולות מו"פ וחדשנות מפותחות ביותר. אין ספק, אמר, שהסכם זה יוסיף ממד נוסף בקשר המתעצם בין המדינות, ובמיוחד במעמד החדשנות של ישראל באירופה.
אמר מרסל שטאון, מנכ"ל ISERD - המינהלת הישראלית למו"פ האירופאי: "המאמצים להשיג הסכם שת"פ במו"פ עם גוף בריטי, אחרי תקופה ארוכה שלא היה הסכם כזה, נשאו לבסוף פרי, בשל ביקור ראש ממשלת בריטניה בארץ. הסכם זה יוסיף נדבך חשוב לקשרים הכלכליים בין שתי המדינות ויתרום לחיזוק נוכחותו של המו"פ הישראלי באירופה".
בתוכנית המסגרת השביעית למו"פ האירופאי, שהסתיימה בדצמבר 2013, נרשמו מעל 1,200 שיתופי פעולה בין גופי מו"פ בריטיים וישראלים. אין ספק כי הפעילות שנועדה להיווצר מההסכם שייחתם עם TSB תסייע רבות גם להגדלת שיתופי הפעולה תחת תוכנית המסגרת החדשה של האיחוד האירופאי, "הורייזן 2020", בה חברה ישראל. התוכנית הושקה בתחילת 2014 ותימשך עד 2020.