נציגי "עיר המים" מסין לביקור ראשון בישראל

העיר שואוגואנג נבחרה כאתר פרויקט ישראלי כדוגמא ליכולת הטכנלוגיות הישראליות לשפר את תשתיות המים העירוניות, חקלאיות ותעשייתיות


10:41 ,30.03.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

משלחת המונה כ-20 נציגים מ"עיר המים" הסינית (שואוגואנג - Shouguang), מתוכם שישה נציגי ממשל בראשות ראש העירייה, הגיעו לראשונה לביקור בישראל.

 

סין, המהווה שוק מתפתח הצומח בקצב מואץ, מתמודדת מול אתגרי מים רבים: האורבניזציה ההולכת וגוברת דורשת בניית תשתיות אדירות, הכוללות טיפול בהולכת מים ובשפכים עירוניים, אספקת מים איכותיים, התייעלות וחיסכון במשאבי מים מוגבלים. בנוסף, קצב התפתחות תעשיות מזהמות דורש עמידה בתקני רגולציה עולמיים והטמעה של טכנולוגיות השומרות על הסביבה.

 

מתוך הבנת אתגרים אלה, לצד יכולותיה המוכחות של תעשיית המים הישראלית, יזמה ישראל את הקמת "עיר המים" בסין, במהלך ביקורו של ראש הממשלה בשנת 2013. הממשל הסיני אימץ את היוזמה לבחור עיר אחת ולהפוך אותה לדוגמא המוכיחה כיצד טכנולוגיות מים ישראליות עשויות לשפר את תשתיות המים העירוניות, החקלאיות והתעשייתיות. לצורך ביצוע הפרויקט הוקמה קבוצת עבודה משותפת לישראל וסין, בראשה עומד מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג.

 

לאחר בחינה של צוותי מומחים, הכריז שר הכלכלה נפתלי בנט במהלך ביקורו בסין בנובמבר האחרון עם משלחת חברות מים ישראליות, על שואוגואנג כעיר הנבחרת. שואוגואנג הינה עיר השוכנת בפרובינציית שנדונג (השנייה בגודלה בסין, עם כ-100 מיליון תושבים), המונה כמיליון תושבים ומהווה מודל לכ-500 ערים נוספות בסין, אשר יוכלו גם הן לאמץ את טכנולוגיות המים.

 

השבוע מבקרת בארץ משלחת המונה כ-20 נציגים משואוגואנג. הביקור צפוי לפתוח את שלב איתור החברות וטכנולוגיות המים הישראליות שישולבו בעיר, הן בתשתית המוניציפאלית והן בחברות התעשייה והחקלאות. בהמשך ייצא קול קורא ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה וייערך תהליך תחרותי לבחירת מאגד החברות המתאימות ביותר לביצוע הפרויקט, שימומן על ידי הצד הסיני.

 

תכניתIsrael NewTech  שבמשרד הכלכלה, האמונה על יישום הפרויקט בצד הישראלי, אחראית על הביקור, שבמהלכו תערוך המשלחת סיורים בחברות ומתקני מים שונים ותיפגש עם גורמי ממשל כגון רשות המים.

 

לנג: "יוזמת 'עיר המים' מהווה דוגמא מוחשית לקידום יחסי הסחר של ישראל עם סין וחשיבותו של שוק יעד זה בעיני משרד הכלכלה. סקטור המים הישראלי הינו בעל פוטנציאל אדיר לביצוע פרויקטים עתירי הון".

 

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה: "הצמיחה הכלכלית בסין בעשורים האחרונים מהווה כמובן הזדמנות גדולה מאד למשק הישראלי ולחברות ישראליות. משרד הכלכלה הגדיל את מספר הנספחים המסחריים בסין מנספח אחד ב-2008 לכדי מערך של חמש ניספחויות מסחריות, המסייעות לחברות הישראליות בבניית מערך הקשרים המסחריים. המשותף לכל שיתופי הפעולה עם סין הוא יישום של טכנולוגיה וידע ישראליים בתחומים המעניינים את הסינים ובהם יש לישראל יתרון יחסי ברמה העולמית".

 

זיוה איגר, מנהלת היחידה להשקעות זרות ושת"פ תעשייתי במשרד הכלכלה: "ישראל ידועה כמובילה עולמית בתחום המים, הן מבחינת בניית משק מים לאומי ברמת המדיניות והרגולציה והן מבחינת פיתוח טכנולוגיות חדשניות. יוזמת עיר המים עשויה לסלול את הדרך לתעשיית המים הישראלית בחדירה לשוק הסיני".

 

ממינהל סחר חוץ נמסר כי בשנת 2014 ייצאה ישראל סחורות לסין (כולל הונג קונג) בסך של 8.9 מיליארד דולרים (גידול של כ-8% לעומת שנת 2013) וייבאה ממנה סחורות בסך של 10 מיליארד דולרים (גידול של כ-12% לעומת שנת 2013). לאחר ארצות הברית והאיחוד האירופאי, סין היא שותפת הסחר השלישית בחשיבותה של ישראל.