נחתם הסכם שיתוף פעולה עם פרובינציית פוג'יאן בסין

בימים אלה עומדת לפני סיום הקמת חוות הדגמה לטכנולוגיות חקלאיות ישראליות בפרובינציה, הממוקמת בדרום-מזרח סין


09:53 ,10.06.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג חתם אתמול (ב') על הסכם לשיתוף פעולה כלכלי עם מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה של פרובינציית פוג'יאן בדרום-מזרח סין.

 

צ'ן ציולי הוביל משלחת עסקית המורכבת מ-23 אנשי עסקים בכירים מ-18 חברות מובילות בפרובינציה, בעיקר מתחומי הICT, LED  ותקשורת אלחוטית, שביקרה בישראל.

 

פרובינציית פוג'יאן ממוקמת מול חופי טאיוואן, על שטח של 121,563 קמ"ר ואוכלוסייתה מונה כמעט 40 מיליון איש. עם פתיחתה של סין לעולם בשנת 1978 החלו לזרום השקעות אדירות לפרובינציה. בימים אלה עומדת לקראתה סיומה בנייה של חוות ההדגמה לטכנולוגיות חקלאיות ישראליות בפוגי'אן, שהוקמה בשיתוף פעולה עם המכון החקלאי הטכנולוגי של הפרובינציה ומהווה פלטפורמה לשמונה חברות ישראליות בתחום החקלאות.

 

החווה הוקמה כחלק מתוכנית המאגדים התשתיתיים שמפעיל משרד הכלכלה, במסגרתה החברות הישראליות זוכות למימון וליווי פעילותן. לכשתושלם הבנייה, החווה תכלול לול, חממות ובריכות דגים. הלול עצמו כבר פעיל ורווחי ומייצר מידי יום כעשרת אלפים ביצים. 

 

לנג: "ההסכם מאפשר למשרד המדע והטכנולוגיה מפוג'יאן להקצות משאבים ייעודיים לפעילות עם ישראל ומאפשר לקדם תחומים נוספים של שיתוף פעולה מול גורמים ממשלתיים, חברות ואקדמיה בפרובינציה.

 

"אנו שמחים וגאים על כך שבשנה האחרונה ממשלת ישראל נתנה תוקף לחשיבות שיתוף הפעולה הכלכלי עם סין. הכרה זו באה לידי ביטוי, בין השאר, בביקור ראש הממשלה בסין, במסגרתו הוקם כוח משימה ממשלתי, שנועד להדק את מערכת היחסים הכלכלית-מסחרית עם סין, וכן בהקצאת משאבים נוספים למשרד הכלכלה, על מנת לחזק את שיתופי הפעולה הקיימים וליזום שיתופי פעולה חדשים".