משרד התחבורה: מקום ראשון במענה לפניות הציבור על פי חוק חופש המידע

דוח היחידה הממשלתית לחופש המידע לשנת 2023 קובע כי 86.1% מהפניות נענו בחיוב. על אף שמשרד התחבורה נמצא בין חמש הרשויות שאליהן הוגש מספר הבקשות הרב ביותר, הדו״ח מצא את המשרד כמצטיין בכל הפרמטרים שנבחנו ועם מספר תלונות והפרות נמוך ביותר


11:53 ,15.10.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

דוח היחידה הממשלתית לחופש המידע לשנת 2023 קובע כי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ניצב במקום הראשון מבין כל משרדי הממשלה ויחידות הסמך שלהן במתן מענה חיובי לפניות הציבור: 86.1% מהפניות נענו בחיוב.

 

בנוסף, המשרד זכה למיקום גבוה בדירוג המשרדים שסיפקו מענה בזמן הקצר ביותר: 71.2% מהפניות לקבלת מידע נענו תוך 14 יום. יצוין כי הזמן המירבי הקבוע בחוק למתן מענה עומד על 120 ימים.

 

על אף שמשרד התחבורה נמצא בין חמש הרשויות שאליהן הוגש מספר הבקשות הרב ביותר, הדו״ח מצא את המשרד כמצטיין בכל הפרמטרים שנבחנו ועם מספר תלונות והפרות נמוך ביותר.

 

שרת התחבורה מירי רגב: ״שקיפות מלאה ושירות לציבור הם ערכים מובילים במשרדנו, המספרים מוכיחים זאת שוב ושוב, גם בדוח חופש המידע. אין זה מקרה אלא תוצאה של מדיניות ברורה שהתוויתי, השמה את האזרח במרכז. כמשרד האחראי על 4.5 בעלי רישיונות נהיגה, על רישוי 3.5 מיליון כלי רכב, ועל מיליוני נוסעים בתחבורה הציבורית מדי יום, אנו באים במגע ישיר עם הציבור ומעורבים בחייו יותר מכל משרד אחר. לכן הצבתי את שיפור וייעול השירות בראש סולם העדיפויות שלנו. מענה לפניות לקבלת מידע הוא חלק מגישה זו״.

 

מנכ״ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: ״כל פעילות משרד התחבורה מתבצעת על פי חוק ובשקיפות מלאה, וצריכה להיות פתוחה לעיון הציבור, ולפיכך משרדנו מקפיד על יישום חוק חופש המידע. השקיפות היא חלק מחזון השירות שהציגה השרה מירי רגב החל מיומה הראשון במשרד, ואשר כל מנהלי ועובדי משרד התחבורה מחויבים ליישומו. תפקידי הוא לוודא כי מחויבות לשירות יעיל, מהיר, מקצועי וקשוב לא תהיה רק סיסמה, אלא מציאות יומיומית, המתבטאת בנהלים ובזמני מענה קצרים, כפי שמגיע ללקוחותינו - שהם עם ישראל כולו״.

 

מהו חוק חופש המידע? חוק חופש המידע קובע את זכותו של כל אזרח לקבל מידע מרשות ציבורית באופן שיאזן בין החופש למידע ובין שמירה על ביטחון המדינה, הפרטיות וכו'. החוק קובע מי רשאי לקבל מידע, אילו סוגי מידע מותר למסור, וכן החוק מפרט את הנוהל להגשת הבקשה והטיפול בה.

 

חוק חופש המידע קובע, כי לכל אזרח ותושב יש זכות לפנות לכל רשות ציבורית עליה חל החוק (כגון משרד ממשלתי או רשות מקומית) ולבקש מידע בנושאים שבאחריותה, וכי הרשות חייבת למסור את המידע, במגבלות מסוימות כגון שמירה על ביטחון המדינה ופגיעה בפרטיות. במקרים כאלה, על הרשות לנמק בכתב את הסיבה לסירוב. על יישום החוק מופקדת יחידה ממשלתית, המפרסמת מדי שנה דוח מקיף על עמידה בדרישות החוק ברשויות השונות הנכללות בו.