לקראת הדיון שיתקיים ביום רביעי הקרוב, בין משרד הכלכלה והתעשייה למשרד הבריאות, בנושא חזרה לפעילות של ענף המסעדות, יציג משרד הכלכלה והתעשייה מתווה שקידם, שיאפשר פתיחתן של מסעדות, בכפוף לעמידה בתנאיי תו סגול ייעודי.
המתווה גובש בהתייעצות עם נציגי ארגוני המסעדות, כשהוא כולל הנחיות מחייבות שיאפשר שמירה על הבריאות העובדים והלקוחות, לצד תפעול העסק באופן בו יוכלו בעלי העסקים לעמוד בדרישות.
לצד הכללים שנקבעו עד כה במסגרת החזרה לשגרה, בהם תשאול עובדים על תסמינים, מדידת חום, שמירת מרחק בתורים, חיטוי משטחים, אספקה של מוצרי היגיינה ועוד, כולל התו הסגול הייעודי, כללים נוספים לענף המסעדות. כך לדוגמא הוראות לגבי שטיפת כלים בטמפרטורה של 70 מעלות, החלפת מדי העובדים עם תחילת העבודה, חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים, וכן דרישה כי עריכת השולחן תתבצע רק לאחר שהסועדים מתיישבים.
על מנת לשמור על ריחוק חברתי גם במסעדה, נקבע כי בתורים בכניסה למסעדה יישמר מרחק של 2 מ׳, ומרחק של מטר אחד בין שולחן לשולחן, או מרחק של 40 ס״מ בין גב כיסא לגב כיסא. על הסועדים תחול חובת עטיית מסכות בכניסה וביציאה מהעסק.
על פי המתווה של משרד הכלכלה והתעשייה המסעדות יוכלו להיפתח ב-20.5, ובכך לאפשר לעובדות ועובדים רבים לחזור למעגל העבודה, ולעסקים לחזור לפעילות, זאת לצד שמירה על בריאות המבלים והעובדים.