משרד הכלכלה מרחיב את המענה לתעשייה ולעסקים בצפון הארץ

משרד הכלכלה והתעשייה מרחיב את המענה לתעשייה ולעסקים בצפון הארץ ומשפר את ההיערכות לחירום של שרשרת אספקת המזון. במסגרת זו מונה תא״ל במיל׳ פיני לוי לפרויקטור המשרד לעסקים ולתעשייה בצפון הארץ, ואמיר רוזנטל מונה לפרויקטור לנושא מוכנות משק המזון בחירום


14:14 ,14.07.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

לאור התמשכות המלחמה ותרחישים אפשריים להתפתחות המערכה בזירה הצפונית, ממשיך משרד הכלכלה והתעשייה בהתאמת המענים לתעשייה ולעסקים בכל גזרת הצפון ושדרוג היערכות החירום של המשרד לאספקת מזון לאזרחים בכל רחבי הארץ. 

 

בשבועות האחרונים איתר, מיפה ופרסם משרד הכלכלה והתעשייה את רשימת מאות ׳סניפי הברזל׳ של רשתות המזון, בכל רחבי הארץ, אשר בכפוף להוראות פיקוד העורף יהיו פתוחים וזמינים בעת חירום. בתיאום עם רשתות הקמעונאות הגדולות, נבחרו סניפים בהם קיים מיגון, יכולות גנרציה ואספקת חשמל עצמאית ללא תלות ברשת החשמל. 

 

בסניפים אלה נדרשו הקמעונאים להגדיל את המלאים ולהעביר אליהם סחורות מהמרכזים הלוגיסטיים שלהם. כמו כן נדרשו הרשתות להציב בכל סניף ברזל צוות בסיסי של עובדים שיוכלו להגיע כמעט בכל תרחיש לחנויות, לפתוח אותן ולהפעילן. 

 

מעבר לכך, לאור האתגרים העומדים בפני משק המזון לאורך כל שרשרת האספקה במקרה של לחימה עצימה שתכלול אזורים נרחבים בישראל, מונה אמיר רוזנטל לפרויקטור בתחום משק המזון בחירום. רוזנטל שימש עד לאחרונה ובמשך 23 שנים כמנהל מערך החירום ורציפות תפקודית של קבוצת שופרסל, ולפני כן כקב״ט מתקנים מסווגים במערכת הביטחון.

 

בנוסף, מרחיב המשרד את פעילותו באזור הצפון במטרה לרכז מאמץ בסיוע, ארגון ומתן מענה לצרכים העולים מהעסקים והתעשייה. במסגרת זו, יתקיים סנכרון הפעילות בין גופי המשרד השונים, יחידות הסמך, משרדי הממשלה והרשויות המקומיות. תא״ל (במיל׳) פיני לוי, אשר שימש בעבר כסגן מפקד אוגדת עזה, מח״ט חטיבת מנשה ומפקד מחוז מרכז בפיקוד העורף, יוביל את המהלך כפרויקטור לאתגרים הכלכליים. עם תחילת מלחמת ׳חרבות ברזל׳, עלה לוי לצפון למשך מספר חודשים וסייע בגיבוש מערך הכוננות והעלאת מוכנות כיתות הכוננות באזור.

 

האתגר המשמעותי שהוגדר על ידי מנכ״ל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב, הוא תיאום וסנכרון בין מגוון הגופים הממשלתיים הפועלים עם משרד הכלכלה והתעשייה  עם הרשויות המקומיות ועם גורמי השטח, ״סגירת מעגלים״ וקידום סיוע ומענים לעסקים ולתעשייה. מצב הלחימה בצפון והפינוי של חלק גדול מהתושבים באזור, מצריך פתרונות חדשים על מנת שהתעשייה והעסקים יוכלו להמשיך לפעול גם בימים אלו, ולבסס את הקרקע להמשך הפעילות בחודשים הקרובים.

 

מנכ״ל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב, ציין: ״מינוי פיני לוי ואמיר רוזנטל לפרויקטורים של  משרד הכלכלה הוא צעד הכרחי בימים אלו. ניסיונם הרב ויכולותיהם המוכחות בניהול מצבי חירום, יאפשרו לנו לספק מענה מהיר ומדויק לצרכי העסקים והתעשייה בצפון הארץ ולשפר את מוכנות משק המזון בחירום, תחום אשר אמון עליו המשרד. אנו מחויבים לשדרוג פעילות המשרד  בתחומים אלה, בכדי להבטיח את רציפות הפעילות הכלכלית בצפון, ולהבטיח שלאזרחי ישראל יהיה מענה הולם בעת חירום בכל הנושא לאספקת מזון״.