משרד הכלכלה מקדם יצוא מזון צמחוני ישראלי לסין

בעקבות הצלחת אירוע ראשון בהשתתפות שמונה חברות ישראליות ו-25 קניינים בכירים מדרום סין, יתקיים השבוע אירוע המשך הממוקד אף הוא במזון צמחוני


08:10 ,31.01.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

שוק המזון המיובא בסין צומח. בשנים 2009-2018 צמח שוק המזון המיובא ב17.7% וב-2018 קרוב ל-60% מהמזון הנצרך בסין מקורו במזון מיובא. בשנת 2018 עמד שווי המזון על כ-72.7 מיליארד דולר ומתוכו 26 מיליארד דולר יובאו כמזון מעובד. הממשלה הסינית שמה לה למטרה לצמצם את צריכת הבשר הסינית ל-50% מטעמים אקולוגיים עוד בשנת 2016. המזון הצמחוני אינו חדש בתרבות הסינית העתיקה וכיום בעיקר הזרמים הבודהיסטים מקיימים אורח חיים צמחוני ובעלי מסעדות צמחוניות.

 

על מנת לקדם השתלבותן של חברות ישראליות המייצרות מזון צמחוני שיכול להתאים לשוק הסיני, יזמה הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי בגואנג׳זו אירוע קולינרי רב משתתפים, בליווי מומחי קולינריה ישראליים המתמחים בשוק הסיני, שסייעו בבחירת החברות המתאימות לשוק המקומי. בתהליך, שהושק ע״י הנספחות הכלכלית ומכון היצוא, נבחרו 8 חברות:Carmit Candy Industries, Hamim Vetaim, Honey Land, Kamilia, Orly Cactus Farm, Rushdi, Vegan Power, Z.I. Yavne Food Industry, Psagot Winery.

 

האירוע, שהתקיים ב 7.1.21, נערך במסעדה היוקרתית Wilber’s בעיר גואנג׳זו ובמסגרתו אירחה הנספחות הכלכלית בגואנג׳זו 25 קניינים, בהם מפיצים ומסעדנים, שנבחרו בקפידה. כל מפיץ קיבל דוגמיות מוצרים ישראלים, קטלוג בסינית עם הסבר על כל חברה ומתכונים של המנות באירוע. האירוע כלל ״תערוכה״, במסגרתה הוצגו המוצרים הישראלים באריזתם המקורית וכן שולחן אוכל גדול, סביבו ישבו הקניינים הסינים וטעמו מנות בזו אחר זו. כל מנה, שנבנתה ותוכננה מראש ע״י השף הישראלי שחף שבתאי, יצאה בליווי הסבר של השף הישראלי אלירן גבריאל, שהציג מול הקניינים ואל מול החברות הישראליות. לבקשת הנספחות הכלכלית בגואנג׳זו, נעתר יקב פסגות הפועל בשוק המקומי להציג את היינות הישראליים מתוצרתו. בעקבות טעימות היין לצד האוכל, נוצרו מספר רב של חיבורים עסקיים לחברות המזון וגם ליקב. החברות הישראליות קיבלו חשיפה עצומה, במסגרתה קיימו כ-160 פגישות עסקיות עם 25 הקניינים וזכו לעניין רב ברשתות החברתיות.

 

בעקבות הצלחת האירוע, יתקיים ביום רביעי הקרוב אירוע המשך הממוקד אף הוא במזון צמחוני. האירוע, יתקיים במסעדה צמחונית מפורסמת בבית האופרה של גואנג׳זו ובו יציגו הפעם ארבע חברות ישראליות: ״הטחינה של רושדי (בארכה)״, מיץ הצבר של ״אורלי קקטוסים״, תחליב החלב הטבעוני של חברת ״קמיליה״ ושוקולדים טבעוניים של חברת ״כרמית״. מוצרי המזון באירוע, יוצגו בפני רשת של כ-20 בכירים מתחומי המסעדות, קובעי מדיניות בתחום המזון ויבואנים. באירוע, צפויה הנספחת הכלכלית עצמה להציג בפני באי האירוע כיצד ישראלים מכינים בקלות טחינה ישראלית אסלית.

 

שירלי קויפמן, הנספחת הכלכלית וראש הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בגואנג׳זו: ״בעקבות החשש מייבוא בשר ודגים נגועים בנגיף הקורונה, הטיל הממשל הסיני מגבלות על ייבוא בשר לסין. לכן, חברות מזון בעולם נמנעות מייצוא מזון מן החי לסין בשל החשש שיידחה במכס. אנו בנספחות הכלכלית בגואנג׳זו, האמונים על קידום הסחר של חברות מישראל בדרום סין, זיהינו שני טרנדים: מחד, עלייה בביקוש למזון מיובא ומאידך, עלייה צפויה בביקוש למזון צמחוני. לכן החלטנו להתמקד בקידום יצוא מזון צמחוני מעובד. בפגישות שקיימנו עם גורמים עסקים סיניים בכירים ובעלי מסעדות, גילינו עניין רב במזון ישראלי. בשיתוף מכון היצוא, הוחלט לקדם יצוא מזון ישראלי צמחוני מעובד בהפקת אירוע עם מזון שבושל על ידי שף ישראלי המכיר את הטעם המקומי עם המוצרים הישראלים. החברות שנבחרו להציג הן חברות שהצליחו לייצר מוצר ייחודי, טעים ובריא עם פוטנציאל בשוק הסיני. אני שמחה שהאירוע הראשון והמוצלח יצר הצלחה מתמשכת״.