מסלול הפריון של הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, אשר הופעל לראשונה בשנת 2018, ממשיך לחזק את התעשייה באזורי עדיפות לאומית בישראל. ממשרד הכלכלה והתעשייה נמסר כי מסלול זה נועד לסייע בהעלאת הפריון בענפי התעשייה השונים באזורי עדיפות לאומית, להגביר את קצב צמיחת הפריון ולאפשר למשק הישראלי להקטין חסמים ולשפר את התחרות מול מדינות ה –OECD.
ממשרד הכלכלה נמסר כי ״הואיל ורמת הפריון והשינוי בו תלויים במספר גורמים, בהם ההון האנושי במשק, מלאי ההון הפיזי, הרמה הטכנולוגית של המפעל ויעילות הניצול של גורמי הייצור - מציעה התוכנית דרכי פעולה שונות, אשר יש בהן בכדי לשפר את מדדי הפריון (הערך המוסף למשרה והערך המוסף לשעה) בלפחות ב- 30% וכך להעלות את רמת פריון העבודה בתאגיד או במפעל או בקו ייצור״.
במסגרת המקצה הראשון של המסלול, אישרה הרשות להשקעות 43 בקשות בסך כולל של 224,975,099 שקל במונחי השקעה, 67,492,530 שקל במונחי מענק, כולן באזורי עדיפות לאומית. בימים אלו בוחנת ועדת ההקצאה ברשות ההשקעות 13 בקשות נוספת.
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: ״העלאת הפריון בישראל הוא אחד היעדים המרכזיים לקידום והתעשייה והעסקים. תוכניות שאושרו ישפרו את כושר התחרות של העסקים, יעלו את הרווחיות ורמת השכר של העובדים ויסייעו בהצמחת המשק. התעשייה והעסקים הם מנוע הצמיחה המרכזי של הכלכלה ואנו כאן בכדי להעניק להם את מגוון כלי התמיכה והסיוע להם הם זקוקים בכדי להצליח, להתפתח ולשפר את כושר התחרות הן בארץ והן בעולם״.
ד״ר נחום איצקוביץ מנהל הרשות להשקעות: ״רשות ההשקעות השיקה את התכנית להעלאת הפריון במפעלי התעשייה באזורי עדיפות לאומית, אשר אינם יכולים לקבל סיוע במסגרת חוק עידוד. המטרה והתוצאה הרצויה הנה שדרוג פעילות המפעלים והעלאת הפריון בשיעור של 30%. הצלחת התכנית תבטיח כי התכנית לא תהיה חד פעמית, אלא רב שנתית וכי משאבים ותקציבים יעמדו לטובת שדרוג הפריון במפעלי התעשייה גם בשנים הבאות. רק פעולה מתמשכת של כל הגורמים תביא לשינוי המתבקש שיביא לרמת הפריון המקובלת במדינות המובילות ב-OECD. שיפור הפריון יביא לחיזוק כושר התחרות ולהעלאת הרווחיות והשכר לעובדים בתעשייה״.