מזכרי הבנות בין ישראל ובחריין בתחום התקינה וקידום עסקים קטנים

שר הכלכלה עמיר פרץ ומקבילו שר התמ״ת של בחריין זייד בן רשיד אלזייני חתמו על מזכרי הבנה בתחום התקינה ולגבי שיתוף פעולה בקידום עסקים קטנים והצהרה על שיתופי פעולה בנושא חדשנות


12:04 ,02.12.2020 מאת: מערכת פורט2פורט

אתמול בבוקר נחתה בארץ משלחת בכירה של גורמים מממלכת בחריין. המשלחת, המונה כ-40 חברים ובראשם שר התעשייה המסחר והתיירות הבחרייני, זייד בן רשיד אלזייני, התקבלה בטקס רשמי במעמד שר הכלכלה והתעשייה הישראלי, עמיר פרץ, שקיבל את השר הבחרייני בשדה התעופה.

 

בפגישתם דנו השרים על נושאי מסחר וכלכלה ועל הדרכים להכניס את ההסכם לשיתוף פעולה כלכלי, עליו חתם מנכ״ל משרד הכלכלה והתעשייה לפני מספר שבועות.

 

בעקבות ההבנות וההצרה המשותפת אמר שר הכלכלה עמיר פרץ: ״שיתוף הפעולה בין המדינות יהווה אבן יסוד נוספת שאנו מניחים עבור העסקים הישראליים על מנת שיוכלו להתפתח, לצמוח ולהתקדם יחד, למרות משבר הקורונה. גיוון בשיתופי הפעולה מחזק את החוסן הכלכלי והלאומי ולכן החשיבות של פתיחת שווקים נוספים היא חשובה ומשמעותית. אנו גאים לסיים את הפגישה עם הבנות חשובות שמבשרות על התפתחות כלכלית״.

 

שר הכלכלה והתיירות הבחרייני, זייד בן ראשיד אלזייני: ״אני גאה להיות פה בישראל ואני רוצה להודות לכם על קבלת הפנים החמה. אני מקווה שבביקור שלי פה אלמד גם על התרבות שלכם ולא רק בנושאים כלכליים .בחריין תמיד הייתה מדינת שלום. הממשל הבחרייני,  יחד עם העם הבחרייני  גאים בהסכם הנורמליזציה עם ישראל. אנו מצפים לעבוד יחד בנושאים מגוונים כגון סייבר, חקלאות ונושאים רבים אחרים. אני אחזור לכאן שוב כאורח, תייר, וגם כחבר ומקווה שגם אתם תעשו זאת״.

 

יו״ר רשות החדשנות עמי אפלבום: ״שיתוף הפעולה של רשות החדשנות עם המשרד מסחר, תעשייה ותיירות של בחריין הוא צעד משמעותי נוסף בקידום שיתופי פעולה בין שתי המדינות וחיזוק היחסים הכלכליים והעסקיים באופן שיאפשר לחברות ישראליות ובחרייניות לשתף פעולה בתחומי המחקר ופיתוח טכנולוגי וקיום פיילוטים משותפים. שת״פ זה מהווה קרש קפיצה עבור חברות ישראליות המתעדות לראות בשווקי המפרץ כשוק יעד לפעילות כלכלית״.