ביקורו של מזכיר המפלגה הכללי של סיצואן מר Peng Qinghua, בישראל השבוע הינו הביקור הבכיר ביותר של גורם ממשל סיני בישראל בשנת 2019, עד כה. הביקור מתקיים על רקע התחזקות היחסים בין ישראל לפרובינציית סיצ׳ואן, החל מפתיחת הקונסוליה הישראלית בעיר צ׳נגדו בשנת 2014 ובהמשך, פתיחת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בשנת 2016. פתיחת קו תעופה הישיר בין תל-אביב לצ׳נגדו - בירת הפרובינציה והעיר השמינית בגודלה בשנת 2018 – היווה שיא נוסף בחיזוק היחסים.
פרובינציית סיצ׳ואן בדרום-מערב סין היא ה-5 בגודלה בסין כולה מבחינת השטח, ה-4 בגודלה מבחינת גודל האוכלוסייה וה-6 מבחינת התמ״ג. בשנים האחרונות בעקבות מדיניות הממשל המרכזי בסין, היקף ההשקעות המקומיות והזרות בפרובינציה הולך וגדל, יותר ויותר חברות רב-לאומיות בוחרות להקים נציגות בעיר צ׳נגדו. כמו כן רמת החיים וההכנסה הפנויה הולכת וגדלה בהתמדה.
כל אלו מהווים הזדמנות עסקית לחברות ישראליות בתחומים חקלאות, מים, תקשורת, ציוד רפואי, רכב ותחומים נוספים. מי שעומד ומנסה לאתר את אותן הזדמנויות לחברות הישראליות הוא צוות הנספחות הכלכלית בצ׳נגדו, של משרד הכלכלה והתעשייה.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה והתעשייה בצ׳נגדו, מר יאיר אלבין, ציין היום כי ״זהו האירוע העסקי הגדול ביותר שנערך בישראל בהשתתפות חברות מפרובינציית סיצ'ואן. הפרובינציה ואזור דרום-מערב סין כולו נמצאים בתהליך של היפתחות לעולם. זהו שלב ראשוני ומאתגר עבור חברות ישראליות, אך יותר מכך - הזדמנות להיות מבין השחקנים הראשונים בזירה״.
לביקורו של מזכיר המפלגה הכללי פן כלכלי חשוב. יחד עם מר פנג, הגיעה משלחת אנשי עסקים מדרום מערב סין בתחומי החקלאות, מדעי החיים, תוכנה ועוד, שבכוונתם להרחיב את הקשרים עם חברות ישראליות.
במסגרת הפורום שהתקיים אמש בת״א התקיימו עשרות פגישות עסקיות בין חברות סיניות לישראליות כאשר הפגישות תואמו מראש בארגון וסיוע הנספחות הכלכלית של ישראל בצ׳נגדו.
מנהל מינהל סחר חוץ, אוהד כהן, ציין כי ״הקמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בצ׳נגדו בשנת 2016 הובילה עד כה למספר סיפורי הצלחה בין חברות ישראליות לסיניות וכן יצרה חיבורים עסקיים בין חברות משני הצדדים שאנו מקווים שיובילו לעסקאות נוספות בעתיד הקרוב. מינהל סחר חוץ מפעיל 6 נספחויות בסין, המספר הגדול ביותר של נספחויות במדינה אחת. אני מזמין את כל החברות הישראליות שמתעניינות בשוק הסיני לפנות למערך הנספחים המסחריים במדינה״.
הפורום התקיים בארגון וועדת המדע והטכנולוגיה של סיצ׳ואן ומינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, ובשיתוף עם רשות החדשנות, משרד החוץ, שגרירות סין בישראל והקונסוליה הישראלית בצ׳נגדו.