בהמשך לדיון שהתקיים היום בוועדת כספים בעניין הפיצויים לעסקים ואזרחים שנפגעו במבצע ״עלות השחר״, סוכם כי הפיצוי למעסיק עבור עובד שנעדר מהעבודה בשל המבצע יהיה עד לגובה 460 ש״ח. בנוסף לכך, סוכמו גם מענקים למעסיק עבור נזקים שהשליכו על עלות חומרי הגלם.
מעסיקים ששילמו לעובדים שנעדרו מהעבודה, בטווח של עד 40 ק״מ מהרצועה, יקבלו שיפוי עבור כל עובד שנעדר ויש לו ילדים מתחת לגיל 14. יש לציין, שגם מעסיקים שיש להם עובדים המתגוררים בטווח ה-40 ק״מ מהרצועה ומקום עבודתם הוא מעבר ל-40 ק״מ מהרצועה, יקבלו שיפוי בגין היעדרותו של העובד, וזאת בתנאי שילדיו של העובד הם מתחת לגיל 14.
יו״ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי: ״התקנות שראינו היום הם השלב הראשון בדרך למתן פיצויים למעסיקים שנפגעו כתוצאה ממבצע עלות השחר. חשוב לזכור שמימוש הפיצויים מול מנגנוני המדינה הוא השלב הקריטי למעסיק. אני מצפה שגם בעניין הזה המדינה תפעל במהירות וביעילות, על מנת לשפות את המעסיקים שנפגעו בשל המבצע האחרון״.
נזכיר כי ביום ראשון ראש הממשלה ושר האוצר הביאו לאישור הממשלה חבילת סיוע עם מענים מידיים לרשויות עוטף עזה, במטרה לאפשר חזרה מהירה לשגרת חיים. ההחלטה מעניקה מענה לצרכים האזרחיים והביטחוניים המיידיים באזור עוטף עזה הנובעים ממבצע ״עלות השחר״ ומשלושת הימים שקדמו לו, בהם הוטלו מגבלות ביטחוניות על האזור.
להחלטה שותפים גם שר הביטחון בני גנץ, שרת הפנים אילת שקד והשר לפיתוח הנגב והגליל עודד פורר.
ההצעה כוללת סיוע במתן מענה לרשויות המקומיות, שבתחומן ממוקמים יישובי עוטף עזה, באמצעות: תקצוב, תיעדוף והקדמת תשלומים בשל הוצאות ישירות אותן נדרשו להוציא הרשויות בזמן המבצע. וכן, סיוע בהיערכות למצבי חירום באמצעים שונים, כגון: תגבור מערכות תקשורת בחירום, פתרונות חשמל לחירום, הצטיידות והשלמת מרכזי ההפעלה, הצבת מיגוניות ועוד.