לין לרה״מ: יש להקים צוות משותף להתמודדות עם האבטלה

נשיא איגוד לשכות המסחר: רק תכנית לאומית מקיפה תאפשר התמודדות עם בעיית האבטלה, כתוצאה ממשבר הקורונה. מציע הקמת צוות משותף למשרדי האוצר, הכלכלה והעבודה יחד עם ארגוני המעסיקים וארגוני העובדים, לבניית תכנית לאומית מקיפה להתמודדות עם האבטלה בכל היבטיה


11:50 ,24.06.2020 מאת: מערכת פורט2פורט

״הבעיה המרכזית כיום של המשק והחברה הינה ממדי האבטלה חסרי התקדים, שנגרמו כתוצאה ממשבר הקורונה. אפילו אם המשק יחזור למלוא פעילותו ברמת האבטלה הכרונית, עדיין תתווסף אבטלה מבנית חדשה בהיקף שאפשר להעריכו ב- 200 אלף עובדות ועובדים״, כך כתב נשיא איגוד לשכות המסחר, עו״ד אוריאל לין אל ראש הממשלה, ח״כ בנימין נתניהו.

 

לין מדגיש כי יש להביא בחשבון שני שינויים מבניים המייצרים מצב חדש במשק: הראשון, כ 30-40 אלף עסקים לא יוכלו לחזור לפעילות; זאת בנוסף להיקף סגירת עסקים כרוני של כ- 40 אלף עסקים בממוצע בשנה. השני, המשק חווה תהליך התייעלות כפוי אשר בדרך כלל לא ניתן לביצוע. הרבה מאוד מעסיקים נוכחו שהם יכולים להגיע לאותן תוצאות עסקיות בפחות כוח אדם.

 

מסיבות אלה, מציע לין לראש הממשלה להתחיל כבר עתה בעיצוב תכנית כלל לאומית בשיתוף משרדי האוצר, הכלכלה והעבודה, יחד עם ארגוני המעסיקים וארגוני העובדים, שיעדה המרכזי הינו צמצום ממדי האבטלה.  לדעת לין, התכנית חייבת להיות מושתתת על  מספר נדבכים שיאפשרו ליצור מקומות עבודה: ניתוב כוח הקנייה הצרכני למגזר המקומי שיאפשר לעסקים לחזור לרמת הפעילות העסקית טרם משבר הקורונה. מתן מענה לענפים בהם קיים מחסור של בעלי מקצוע והכשרת עובדים בהתאמה. לדוגמא, 10,000 נהגי משאיות חדשים, ובעלי מקצוע בבתי המלאכה והתעשייה. יצירת מקומות עבודה חדשים.

 

״כל אלה יאפשרו להגדיל את התוצר באותו היקף של כוח אדם טרום המשבר. המשק יגדל באותה מצבת עובדים. התכנית תאפשר יצירת מקומות עבודה חדשים בהיקף של 200 אלף, תהווה הזדמנות משמעותית לעליית מדרגה של כלכלת ישראל ותזניק את המשק קדימה״, סיכם לין את מכתבו לראש הממשלה.