לין לכחלון: הפוך הוראות השעה לביטול מכסי מגן להוראות קבע

נשיא איגוד לשכות המבחר העביר ביקורת חריפה על המגמות המתגבשות כיום בצמרת האוצר על פיהן יש להעלות מיסים כדי להתמודד עם הגירעון התקציבי


12:14 ,26.11.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

נוכח הסכנה שכתוצאה מאי נקיטת פעולה, יועלו מחדש מסי הייבוא כבר בסוף דצמבר שנה זו, פנה אמש עו״ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אל שר האוצר, משה כחלון, בדרישה לעשות את הוראות השעה לביטול שורת מכסי מגן על מוצרי יבוא, להוראות קבע.

 

כזכור הוראות אלה ניתנו במסגרת רפורמות דגל של שר האוצר -  רפורמת נטו משפחה, רפורמת נטו תינוקות ורפורמת נטו הוזלות.

 

לין אמר כי ״את הכנסות המדינה צריך להגדיל בדרך של חיזוק הצמיחה והתרחבות הפעילות העסקית, ולא בדרך של העלאת נטל המיסים הפוגעת בצמיחה. יש לזכור כי מנוע בצמיחה החזק ביותר הוא המוטיבציה של יחידים לפתח עסקים. רמת המיסים בישראל, גם מס ישיר, גם מס עקיף וגם מס חברות, היא גבוהה דיה. כל העלאה נוספת תפגע במוטיבציה להשקיע ולפתח עסקים בישראל״.

 

במיוחד הדגיש לין, ״שמפתיע הוא שצמרת האוצר אינה אומרת על בסיס מקצועי את אשר כן צריך לומר, שהדרך הנכונה ביותר להגדיל את הכנסות המדינה זהו הביטול של הפטור ממס ערך מוסף על יבוא אישי. יצרנו פרדוקס; כשאדם מייבא טואלטיקה, בשמים או לבוש מספקים בחו״ל, הוא פטור ממס ערך מוסף, ואם הוא רוכש מזון או תרופות בישראל הוא מחויב במלוא שיעור מס הערך המוסף של 17%. ביבוא אישי הפטור ממע״מ מתרחב בקצב מסחרר; ופוגע קשות בהכנסות המדינה. מבול החבילות המגיע לדואר ישראל אינו מפוקח, ועל פי דו״ח מבקר המדינה אין גובים מיסים בגינו. ולכל ברור שאין כבר היום כל צורך לעודד יבוא אישי, הוא כבר מצוי בתנופה נחשונית ללא כל צורך בעידוד ממשלתי נוסף. גם ללא הפטור ממיסים הוא יהיה תחרותי לעומת המכירות המקומיות. אם פקידות האוצר ממליצה על העלאת מיסים, מוטב שהיא תאמר באומץ שיש לבטל את הפטור ממע״מ שכבר גורם ועוד יגרום הרס מיותר לכלכלת ישראל״.

 

לין מבהיר שאם הוראות אלה לא יהפכו להוראות קבע, משמעות הדבר העלאה מחדש של מסים, חידוש מכסי המגן על שורת מוצרי צריכה וסכנה ממשית לעליית מחירי המוצרים לכלל הציבור.

 

נזכיר כי בין המוצרים עליהם בוטלו המכסים תמרוקים בשיעור 12%, מוצצים, כסאות אוכל לתינוקות - 12%, אביזרי הלבשה - 10%, הלבשה, בדים ובגדי ספורט -6%, הנעלה - 12%, מקרר, מקפיא, תנור 12%, מוצרי אופטיקה 12% ועוד.