לשכת המדען הראשי במשרד כלכלה והוועדה לחדשנות ולטכנולוגיה של הונג קונג (Innovation & ITC - Technology Commission) הכריזו על השקת תוכנית דו-לאומית למימון פרויקטים משותפים.
במסגרת התוכנית יוענק סיוע לחברות ישראליות וסיניות מהונג קונג בכדי לאתר שותפים פוטנציאלים לשיתופי פעולה תעשייתיים בין המדינות. חברות טכנולוגיה ישראליות המשתפות פעולה עם חברות מהונג קונג, מוזמנות להגיש בקשה לקבלת מימון לפרויקטי מו"פ תעשייתי במסגרת "תוכנית ישראל-הונג קונג לשיתוף פעולה במו"פ תעשייתי".
במסיבת עיתונאים שנערכה בהונג- קונג לכבוד השקת התכנית החדשה, השתתפו השר לחדשנות וטכנולוגיה, המייצג את ממשלת האזור המיוחד של הונג קונג (SAR) ניקולס ו. יאנג, והקונסול הכללי של ישראל בהונג קונג ובמקאו שגיא קרני.
יאנג ציין כי ישראל נמצאת בקדמת הבמה של פיתוח טכנולוגי ומדעי, והיא בין המדינות הבודדות בעולם שבה כולם תרים אחר הרעיונות החדשניים ביותר.
"כשקהילות הטכנולוגיה והעסקים של הונג קונג וישראל מחליטות לאחד כוחות, הן ללא ספק תיצורנה ניצוצות שיזהרו בנוף הטכנולוגי העולמי. תוכנית שיתוף הפעולה במו"פ בין הונג קונג וישראל מהווה אבן דרך חדשה במאמץ שלנו ליצור קשרים הדוקים יותר במגזר הפרטי וכן הזדמנויות חדשות", אמר יאנג.
המדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה אבי חסון הצהיר כי התוכנית עתירה בפוטנציאל עסקי, והיא מהווה כר פורה לחיזוק יחסי המסחר בין המדינות: "בעזרת התוכנית החדשה, ניתן יהיה להוציא מהכוח אל הפועל את הרעיונות הטכנולוגיים הייחודיים שיש לחברות שונות מהונג קונג ומישראל. אני בהחלט סבור שהתוכנית תקדם עוד יותר את היחסים הטכנולוגיים בין המדינות למדרגה חדשה".
אבי לובטון, מנהל מחלקת אסיה פסיפיק במתימו"פ, ציין כי להונג קונג מעמד מיוחד ומוביל כמרכז סחר, עסקים וכלכלה. מיקומה החשוב, בלב מזרח אסיה המתפתח במהירות, מקנה להונג קונג חשיבות כלכלית ואסטרטגית עבור חברות ישראליות, ועל כן אין ספק כי התוכנית החדשה תתרום תרומה משמעותית למימוש הפוטנציאל ההדדי הטמון בשיתוף הפעולה בין שתי הממשלות.
התוכנית פתוחה להגשות לאורך כל השנה ומתאימה לפרויקטים ממוקדי מחקר ופיתוח מכלל הסקטורים. במסגרת התוכנית תמומן כל אחת מהחברות השותפות בפרויקט ישירות על ידי הממשלה הרלבנטית; בהונג קונג, יקבלו היזמים מימון דרך תכנית ESS (Enterprise Support Scheme) המנוהלת תחת קרן החדשנות והטכנולוגיה (ITF); בישראל, יינתן המימון המשותף על ידי משרד המדען הראשי של משרד כלכלה והתעשייה, והתוכנית תנוהל בסוכנות הביצוע של המדען הראשי, מרכז התעשייה הישראלית למחקר ופיתוח (מתימו"פ(.