יציב, למרות הבחירות

חברת דירוג האשראי S&P שבה ואישררה את דירוג האשראי של ישראל כ-A+ יציב, בפעם השנייה מזה שלושה שבועות


00:00 ,17.10.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

לפני כשלושה שבועות אישררה P&S את דירוג האשראי של ישראל. אולם בעקבות הודעת ראש הממשלה על הקדמת הבחירות לכנסת והעובדה כי שנת 2013 תחל ללא תקציב מאושר, הוחלט ב-P&S לבחון שוב את דירוג האשראי וכתוצאה מכך גם לאשררו מחדש.

בהודעתם מציינים נציגי P&S כי הקדמת הבחירות מגדילה את אי הוודאות באשר ליחסי הכוחות בקואליציה העתידית שתורכב ולהיקף ההוצאות של הממשלה, שעלולות לגדול בשנת 2013.

יחד עם זאת, ב-P&S מאמינים, כי כל ממשלה שתוקם לאחר הבחירות תמשיך במדיניות המקרו-כלכלית השקולה והזהירה, המתנהלת על ידי הממשלה הנוכחית. כמו כן, מסבירים ב-P&S, כי ההחלטה ביחס להקדמת הבחירות נעשתה לאחר שכבר אושרו צעדים עיקריים, במטרה להגדיל את הכנסות הממשלה בהיקף של יותר מאחוז תוצר.

עוד מציינים ב-P&S, כי הם צופים גירעון של 4% תוצר לשנת 2012 וגירעון של 3.3% תוצר לשנת 2013. הגירעון הצפוי, ושיעורי צפוי של צמיחה נמוכה יחסית, יאטו את הקטנת היקף החוב הממשלתי.

ב-P&S שבו והדגישו, בדומה להודעתם מלפני שלושה שבועות, כי אם לא תימשך מגמת הירידה בהיקף החוב הממשלתי, עלול להיווצר לחץ על דירוג האשראי. לחץ על דירוג האשראי יכול להיווצר גם כתוצאה מירידה בצמיחה, או החרפה במצב הביטחוני.

התחזית היציבה משקפת את דעתם של יועצי S&P, שעל אף הלחצים התקציביים הקיימים, בפרט בתקופת בחירות, הממשלה תשמור על היקף ההוצאות בעתיד ולא תביא לפריצת מסגרות.

שר האוצר ד"ר יובל שטייניץ: "גם חברת P&S מכירה בכך שלא ננקוט בכלכלת בחירות. אשרור דירוג האשראי של ישראל, עם תחזית יציבה, מהווה עדות נוספת למדיניות הכלכלית האחראית של הממשלה הנוכחית ושל משרד האוצר".