ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ איתן כבל, ממשיכה להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית לרישוי שירותים לרכב, שנועדה לקדם את התחרות בענף ולהוזיל את מחירי המכוניות החדשות והחלפים.
לאחר שהוועדה סיימה לעסוק בפרק השמאים, היא החלה לדון בפרק העיצומים הכספיים, שכולל את סכומי הקנסות שיוטלו על בעלי רישיון מתוקף החוק הזה שיפרו אותו.
לפי הצעת משרד התחבורה שאושרה, הסכום הבסיסי שנקבע כעיצום כספי על היבואנים הישירים והעקיפים שמייבאים סוגי רכב מוגבלים שיפרו את החוק, עומד על 200 אלף שקל, ואם הרישיון שבידם הוא ליבוא כלי רכב מסוגים אחרים, העיצום הוא מיליון שקל.
העיצום על יבואן זעיר המייבא סוגי רכב מוגבלים נקבע על 20 אלף שקל ליחיד ו-30 אלף שקל לתאגיד. מתווך ביבוא רכב שיפר את החוק צפוי לעיצום בסכום בסיסי של 100 אלף שקל ובעל רישיון להפעלת מוסך שהוא יחיד צפוי, אם יפר את החוק, לעיצום של 75 אלף שקל ליחיד ו-100 אלף שקל לתאגיד.
סגנית היועצת המשפטית של משרד התחבורה, עו"ד חוה ראובני, אמרה כי פרק העיצומים הוא חילופי לאכיפה פלילית והמשרד רואה בכך את דרך המלך לאכוף את הוראות החוק. לדבריה, "סכומי העיצומים שנקבעו נועדו לגרום לכך שלא יהיו הפרות יעילות ושלא יהיה משתלם להפר את החוק".
נציג איגוד יבואני הרכב, עו"ד יורם בונן אמר כי "פרק העיצומים הכספיים כולל 139 סעיפי משנה דהיינו 139 הפרות שבגינן יש עיצומים. לשם השוואה, בחוק ההגבלים העסקיים יש 6 הפרות בלבד".
יו"ר איגוד המוסכים, רונן לוי, טען כי אין כמעט עיצומים מיוחדים על סוחרי רכב.