איגוד לשכות המסחר מציע לראשי המפלגות תוכנית כלכלית שפויה, לדבריו, וברת ביצוע, המבוססת על יצירת משאבים נוספים למשק, ללא העלאת מסים.
התוכנית המבוססת על עשר אבני יסוד, והיא אמורה להוביל לשינוי מבני ולצמיחת המשק, יצירת מקומות עבודה, צמצום הפערים והפניית משאבים להשקעה בחברה.
מבדיקת האיגוד, יישום ההצעה יביא לחיסכון בהוצאה ולתוספת משאבים בהיקף של כ-20 מיליארד שקל כתוצאה מצמצום בחצי של הטבות המס הניתנות מכוח חוק עידוד השקעות הון, עצירת רכישת הדולרים על ידי בנק ישראלה המקטינה את הכנסות המדינה, שינוי מבני של המגזר הציבורי והעלאת התוצר לנפש.
ההצעה כוללת, בין השאר: הפחתת מכסים על מוצרי מזון והמרת מכסים על גידולים חקלאיים בסובסידיה ישירה לחקלאי כפתרון להוזלת מחירי המזון, העלאת התוצר לנפש, הפחתת נטל המיסוי ושינוי יסודי בכל הקשור לעושק מס הארנונה, שינוי חוק עידוד השקעות הון מחוק המעודד יצוא תעשייתי לחוק המעודד ביצוע השקעות, שינוי מבני של המגזר הציבורי ועוד.
"היו לנו הישגים מרשימים בעשור החולף, שהפכו את ישראל למדינה בעלת כלכלה חזקה. אך אנו מאבדים תנופה זו עקב שטף חקיקה, בלתי פוסק וקצר ראות, המעלה תמידית את נטל ההכבדות על המגזר העסקי, מתעלם מציבור העצמאים ובעלי עסקים קטנים, ופוגע קשות במוטיבציה לעשות עסקים בישראל", פתח נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין את פנייתו לראשי המפלגות המתמודדים בימים אלה בבחירות לכנסת.
לין ביקר את התוכניות הכלכליות שהציגו המפלגות השונות ואמר כי הן לא עוסקות בשימוש במשאבים הקיימים וביצירת משאבים נוספים לצמיחת המשק, מבלי להעלות מסים.
לין: "לכלכלה הישראלית יש יכולת להגיע לשיעורי צמיחה גבוהים מאלה שהושגו בעשור הקודם. כדי להשיג זאת יש לגבש מדיניות כלכלית קוהרנטית תומכת מגזר עסקי המחייבת את כל זרועות השלטון, כולל הכנסת, והמציבה את מיצוי הפוטנציאל העסקי שלנו כיעד מרכזי, תוך שילובה עם אחריות חברתית. כאשר צמיחת המשק תחלחל אל כל שכבות האוכלוסייה, היא תהפוך גם ליעד חברתי ערכי".
על פי לין, ניתן לעשות את השינוי, הן בראיה משקית והן חברתית, מבלי להגדיל את הוצאות המדינה ומבלי להרחיב את הגרעון. לצורך כך יש להמשיך בתנופה מחודשת: "זו ההזדמנות לחסל עיוותים ואפליות במשק הישראלי. על כל ראשי המפלגות להתייצב ריאלית מול האתגר. יצירת מקומות עבודה זהו היעד הראשון בחשיבותו בכל כלכלה. חוסנה של החברה יושג אם נדע להתמיד ביצירת מקומות עבודה; להגדיל את השתתפות האוכלוסייה בכוח העבודה ולהעניק תנאי שכר ועבודה הולמים, תוך צמצום הפערים בין ההנהלות לציבור העובדים בכללו".