לחברה ההודית מחזור שנתי של 2.1 מיליארד דולר. ההסכם יאפשר לשלב טכנולוגיות ישראליות בפרויקטים בתחום התשתיות שמבצעת פונג' לויד במדינות רבות ברחבי העולם. חתימת ההסכם תתקיים על רקע פעילותם של הנספח המסחרי של משרד התמ"ת בניו-דלהי [יוני בן זקן] ושגריר ישראל בהודו [אלון אושפיז] להידוק שיתוף הפעולה עם חברת הענק ההודית
המדען הראשי במשרד התמ"ת, אבי חסון יצא אמש (א') לביקור עבודה רשמי בהודו. במהלך הביקור ייפגש חסון בניו דלהי עם בכירים בממשל ההודי, האחראים על תחום המחקר והפיתוח, ויישא דברים באוניברסיטת ניו דלהי. מחר אמור חסון לחתום על הסכם שיתוף פעולה עם ענקית התשתיות ההודית חברת פונג' לויד ((Punj Lloyd .
ההסכם גובש במסגרת תוכנית התאגידים של המדען הראשי, שתכליתו ליצור שיתוף פעולה אסטרטגי וטכנולוגי בין חברות ישראליות לבין תאגידים רב-לאומיים, במטרה לקדם את ענייניהן הטכנולוגיים והמסחריים של החברות. התכנית מספקת לחברות הישראליות פלטפורמה זמינה ונוחה, במימון ממשלתי, לקידום פעילויות מחקר ופיתוח מול לקוחות ומשתמשים אסטרטגיים שהתאגיד הרב-לאומי מסייע בחבירה אליהם.
קבוצת פונג' לויד הינה אחד הקונגלומרטים הגדולים בהודו, העוסקת במתן שירותי תכנון, ביצוע וניהול של פרויקטים בנייה ותשתית גדולי ממדים. החברה פועלת בארבעה תחומים עיקריים: תשתיות אנרגיה (נפט וגז), כולל צנרת להולכת גז ונפט ומכליי אחסון; תשתית והנדסה אזרחית, כולל גשרים, נמלי ים ותעופה, מסילות ברזל וכבישים מהירים; מתקנים לתעשיית הפטרוכימיה, כולל בתי זיקוק; ובניית תחנות כוח. כן מפעילה הקבוצה מתקני תשתיות מים.
האתגרים הניצבים בפני החברה בשוק ההודי ובשוק בשוק העולמי, הובילו את פונג' לויד לחפש שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה ישראליות. מאחר שמרבית פעילותה של החברה ההודית מתרכזת מחוץ להודו, הפוטנציאל הקיים בשיתוף פעולה מסחרי עם חברה זו נובע מכך שפונג' לויד עשויה לשמש כאינטגרטור ואף כקרש קפיצה עבור טכנולוגיות ישראליות, במיוחד בתחומי הקלינטק, למדינות מתפתחות באסיה ואפריקה, בהן יש לחברה ההודית אחיזה משמעותית.
החברה סומנה כחברת יעד על ידי שגרירות ישראל בניו דלהי בראשות השגריר אלון אושפיז. הנספח המסחרי של משרד התמ"ת בניו דלהי יוני בן זקן יזם כריתת הסכם לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח בין לשכת המדען הראשי לבין חברה.
חסון: "מדובר בהסכם שני הנחתם עם חברת ענק הודית בתוך פחות משנה, והוא משקף היטב את הגברת המאמץ ששמה לשכת המדען הראשי כמטרה בחיזוק שיתופי הפעולה הטכנולוגיים עם התעשייה ההודית. בשוק עצום ומורכב כמו השוק ההודי פועלות גם חברות ענק עתירות טכנולוגיה, המעוניינות בפתרונות החדשניים שמספקות החברות הישראליות".
ההסכם עם חברת פונג' לויד הוא ה-24 במספר במסגרת תוכנית התאגידים. עד היום נחתמו הסכמים עם תאגידי ענק, דוגמת IBM, קוקה-קולה, Merck, דויטשה טלקום, ג'נרל אלקטריק, אינטל, HP, אבוט, פיליפס ועוד.
מנהל מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת אוהד כהן: "המינהל לסחר חוץ במשרד התמ"ת מקנה חשיבות עליונה לפיתוח קשרי המסחר של ישראל עם השווקים המתפתחים באסיה ופועל על מנת לסלול לתעשיין הישראלי את הדרך למדינות ביבשת זו. באמצעות שתי נספחויות מסחריות – בניו-דלהי ובמומביי, ובמהלך 2013 גם בבנגלור - אנו פועלים על מנת לקדם את פעילות התעשייה הישראלית בהודו במספר מגזרים עיקריים: מים ואנרגיה, ציוד רפואי, טכנולוגיית מידע, תקשורת, חקלאות ובטחון המולדת".
מנתוני הלמ"ס עולה שבשנת 2012 הסתכם היקף הסחר הבילטרלי בין ישראל והודו (לא כולל יהלומים) בכ-2.15 מיליארד דולר, ירידה של כ-7% לעומת 2011. הייצוא הישראלי להודו ב-2012 הסתכם, ללא יהלומים, ב-1.33 מיליארד דולר (לעומת 1.48 מיליארד דולר ב-2011, ירידה של 11%). מוצרי הייצוא העיקריים היו כימיקלים וציוד חשמלי. הייבוא ב-2012, ללא יהלומים, הסתכם ב- 821 מיליון דולר (לעומת 798 מיליון דולר ב-2011, עלייה של כ-3%). מוצרי הייבוא העיקריים היו כימיקלים ומוצרי פלסטיק.