שר הכלכלה נפתלי בנט נפגש באתמול (ד') עם מספר יצואנים, שכללו חברות מהגדולות במשק לצד יצואנים קטנים ובינוניים, בכירי משרד הכלכלה ומנכ"ל מכון הייצוא עופר זקס, במסגרת בחינת מצב התעשייה הישראלית שהוא מבצע בתקופה האחרונה.
לצד שער הדולר, העלו התעשיינים מגוון סוגיות המצריכות טיפול ופתרונות כדי לסייע לתעשייה בכלל וליצואנים בפרט להגדיל את כושר התחרות של התעשייה הישראלית בעולם. בין הסוגיות שהועלו: הכבדת הרגולציה, חקיקה מוגברת בתחום הגנת הסביבה, עלייה בתקורות ובמיסוי ועוד
התעשיינים ציינו כי קיימת בעולם מגמת התכנסות של המדינות, ובעיקר הגדולות, שמחייבות ייצור מקומי כתנאי למסחר עם המדינה. ישראל, אמרו, לא יכולה להילחם בשער הדולר אם ארצות הברית מחליטה שהוא יהיה נמוך. הכיוון הוא דרך חיזוק יכולת המסחר, השיווק וביטוח הסיכונים מצד אחד, והקלה בעלויות נטל הרגולציה מצד שני.
בנט אמר: "בשבועות הקרובים אמשיך בפגישות עם התעשייה, בכדי לגבש תוכנית פעולה ייעודית, שתיתן מענה לצרכי התעשייה השונים ותתאים לרוח התקופה. היצואנים נפגעים מרגולציה בלתי אפשרית; החל מרגולציה מוניציפאלית, דרך חקיקה סביבתית מידתית ולא אחידה ומחסור בכלים תומכים, שמקשים על יכולת התחרות מול העולם. צריך לזכור שרוב חברות הענק הישראליות הן חברות בינוניות, במקרה הטוב, בקנה מידה בינלאומי. אומנם שער הדולר לא מקל על חייהם של היצואנים, אך הוא לא חזות הכול. החקיקה הסביבתית המוגברת בשנים האחרונות תביא בסופו של יום לכך שכולנו ננשום אוויר נקי ולכולנו יהיה זמן לכך כי תעשייה בישראל כבר לא תתקיים".