היעד: הפחתה של 85% בפליטות גזי החממה של ישראל עד 2050

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי, השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, שרת האנרגיה קארין אלהרר, ושרת התחבורה מרב מיכאלי הצהירו בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה: ״נשתף פעולה בנושא מדיניות האקלים של ישראל״. היעד עד שנת 2030 הינו הפחתה של 27%


09:47 ,30.06.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

משבר האקלים הוא איום בין-לאומי חברתי, כלכלי, בריאותי וסביבתי, מהגדולים שידעה האנושות. לראשונה, אחד מקווי היסוד של הממשלה החדשה הוא המחויבות להתמודדות עם איום האקלים כחלק מהמאמץ הבין-לאומי להפחית פליטות גזי חממה, וכן לטובת היערכות ישראל להשפעות משבר האקלים ברמה המקומית.

 

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי, השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, שרת האנרגיה קארין אלהרר, ושרת התחבורה מרב מיכאלי הודיעו אתמול (ג׳) בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה, כי לאור האיום האסטרטגי של משבר האקלים על מדינת ישראל, הן מחויבות לעבודה משותפת של משרדי הממשלה לטובת אימוץ החזון והאסטרטגיה למעבר לכלכלה דלת פחמן, תחרותית ומשגשגת.

 

כמו-כן, מחויבות השרות להגשת היעדים של ישראל לאו״ם, בהתאם להסכם פריז, עם יעדים שאפתניים להפחתת פליטות גזי החממה לקראת ועידת גלזגו הצפויה בנובמבר 2021. ״ישראל היא חלק מהמאמץ העולמי להתמודדות עם משבר האקלים. התייעלות של המשק והפחתת הפליטות, יובילו להגדלת כושר התחרותיות של המשק הישראלי״, אמרו השרות.

 

יעדי ההפחתה הלאומיים של ישראל יהיו 27% ו-85% בפליטות גזי חממה של בשנים 2030 ו-2050 בהתאמה (הפחתה ביחס לפליטות גזי החממה של ישראל בשנת 2015). יעדים אלו ישימו את ישראל בשורה אחת עם מדינות מפותחות נוספות בעולם. כמו-כן, הסכימו השרות, כי נדרשת היערכות של הממשלה ושל הרשויות המקומיות להתמודדות עם השפעות משבר האקלים אשר כבר כאן.

 

״השקעה ממשלתית בהפחתת פליטות ובהתמודדות עם משבר האקלים היא הזדמנות חברתית-כלכלית לקידום צדק חלוקתי, ליצירת מנופי צמיחה ירוקים ולניצול החדשנות והיצירתיות הישראלית לפיתוח פתרונות לכלכלה דלת פחמן ולכלכלה מעגלית״, אמרו השרות.

 

השרות מחויבות להשלים את התהליך הרב-מגזרי המשותף למשרדים הגנת הסביבה, התחבורה, אנרגיה וכלכלה, בתהליך שבוצע עם מנהל התכנון והמכון הישראלי לדמוקרטיה, ולהביא בהקדם לאישור הממשלה את היעדים והאסטרטגיה שגובשו.

 

השרות הנחו את הדרג המקצועי במשרדן לתת דגש בתכניות העבודה המשרדיות לנושא האקלים ולהגיע להסכמות על הצעדים המרכזיים ליישום היעדים. בחודשים הקרובים יוגשו לאישור הממשלה גם יעדים מגזריים להפחתת פליטות גזי חממה בתחומי התחבורה, התעשייה, ייצור החשמל והפסולת, וכן תכנית פעולה להשגתם.

 

בהצהרה המשותפת של השרות נמסר כי ״שיתוף פעולה בין-משרדי זה יתרום לחוסן הכלכלי והחברתי של ישראל ולשגשוגה אל מול משבר האקלים״.