הושקה תוכנית ההמשך לאבטחת סייבר

עלות תוכנית קידמה 2 למעלה מ-100 מיליון שקל. התוכנית תתמקד בטכנולוגיות פורצי דרך, המצרה ו-POC ועידוד שת"פ


12:02 ,20.12.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

המדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה ומטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה הודיעו על השקת תוכנית קידמ"ה 2, תוכנית קידום התעשייה הישראלית בתחום אבטחת המרחב הקיברנטי (הסייבר) בהשקעה של למעלה מ-100 מיליון שקל.

 

בשנים האחרונות עולה במהירות חשיבותה של תעשיית אבטחת הסייבר כעמוד תווך הן בהתפתחות של כלל התעשיות הטכנולוגיות והן בעצם קיומן. בכדי לשמר ולהעצים את הפוטנציאל התחרותי של התעשייה הישראלית בשוק העולמי, חברו לפני כשלוש שנים המטה הקיברנטי הלאומי ולשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה ותעשיה ליצירת תוכנית קידמ"ה (קידום מו"פ סייבר), שעיקרה חבילת הטבות לקידום מוקדי ידע ויצירת פתרונות טכנולוגיים בתחום אבטחת המרחב הקיברנטי באמצעות עידוד פעילות מחקר ופיתוח בישראל.

 

תוכנית קידמ"ה הסתיימה לאחר שנתיים וחצי (יוני 2015) והתבססה על מתן תיעדוף רוחבי למו"פ סייבר במגוון הכלים של המדען הראשי, במגמה לנצל את חלון ההזדמנויות של השנים הקרובות להתבססות בשוק העולמי. היקף המימון הכולל בתוכנית היה מעל 100 מיליון שקל מתקציבי שני הגופים. התכנית הופעלה על ידי לשכת המדען הראשי על פי כללי חוק המו"פ.

 

לקראת סיום התוכנית נערכה הערכה פנימית של התוכנית, ובכלל זה התייעצות עם גורמים מקצועיים שונים, וביצוע סקר מקיף בתעשייה. כתוצאה מעבודת מטה זאת, הוחלט על התנעת תוכנית המשך שתקרא "קידמ"ה 2", שתתמקד בקידום התעשייה בהתאם לחסמים שעלו מעבודת המטה ותאפשר להצמיח חברות גדולות ולממש את מלוא הפוטנציאל הכלכלי בתעשיית הסייבר.

 

קידמה 2.0. תוכנית קידמ"ה 2.0 תתמקד בשלושה מסלולי תמיכה: טכנולוגיות פורצי דרך; המצרה ו-POC; עידוד שת"פ.

 

המדען הראשי אבי חסון: "נוכח ההצלחה הרבה שהיתה לתכנית קידמ"ה, אנו בוחרים להתקדם לתוכנית שתענה על צרכיה המשתנים של תעשיית הסייבר המשגשגת בארץ. החשיבות לשמירת מעמדה הבינלאומי המוביל של התעשייה הישראלית בתחום הסייבר רק מתעצמת, ולכן יש צורך לדחוף ולעודד טכנולוגיות חדשות וייחודיות בדרכים יצירתיות. השותפות המוצלחת בין מטה הסייבר הלאומי ולשכת המדען הראשי הוכיחה כי מאמץ לאומי בתחומי ההייטק הוא קריטי להצלחה השוק הפרטי ולמימוש מלוא הפוטנציאל הכלכלי בתעשיית הסייבר.

 

"תוכנית קידמה היתה אחת התוכניות הטובות והמבוקשות שהשקנו בשנים האחרונות. עכשיו צריך לעבור לעבור לשלב הבא: פרויקטים ארוכי טווח, חיבור בין חברות ללקוחות, חיבור לחברות בינלאומיות וחלוקת תקציבים בצורה אפקטיבית".

 

ראש מטה הסייבר הלאומי ד״ר אביתר מתניה: "בשעה שהעולם כולו מנסה להתמודד עם איומי הסייבר ההולכים ומחריפים, תעשיית הסייבר הישראלית מהווה מקור חדשנות עולמי בתחום שכל כך משווע לפתרונות חדשים. בשנים האחרונות ניתן גם לראות מגמה של התבססות עם החברות הישראליות, אחרי שתי הנפקות מוצלחות בנסדא"ק, מספר חברות שגייסו בסכומים של עשרות מיליוני דולרים, וכן חברות ישראליות שרכשו חברות ישראליות אחרות. למעשה, מעל רבע מהאקזיטים בשלוש השנים האחרונות היו כחול-לבן. לממשלה יש תפקיד חשוב בבניית היסודות המדעיים-טכנולוגיים הנדרשים לטווח ארוך ובמתן סיוע וגיבוי לתעשייה במקומות הנכונים. אני רואה חשיבות מיוחדת בשיח שוטף ומעמיק בין הממשלה לתעשייה, כפי שמתקיים ביום הזה."