הורדת הריבית במשק: ברכות מהסקטור העסקי

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה אתמול להוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.5%. על רקע המלחמה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית


10:16 ,02.01.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה אתמול (1 בינואר) להוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.5%. על רקע המלחמה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להמשך התכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית.

 

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיב על הורדת הריבית, ואמר: ״הנגיד נהג נכון כשהחליט על הורדת גובה הריבית נוכח העובדה שהרבה מאוד עסקים נאבקים על קיומם, חלקם אף לקחו הלוואות ביניים בתקופת המלחמה. הפחתת הריבית, אפילו בשיעור נמוך אבל כיצירת מגמה, הינו המהלך הנכון כיום. יש לתת יותר משקל למציאות הישראלית והשפעת שיעור הריבית על עולם העסקים ומשקי הבית, יותר מכל שיקול אחר״.

 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: ״אני מברך על החלטת הנגיד ובנק ישראל להתחיל בהורדת הריבית במשק. המדיניות הפיסקלית האחראית שאנחנו מובילים בשנה האחרונה תרמה לירידת האינפלציה, וכעת הורדת הריבית משרתת את הצורך לסייע לצמיחת העסקים והמשק במקביל למלחמה. נמשיך בעזרת השם להוביל את הכלכלה הישראלית באחריות ובמקצועיות ונכין את הקרקע לחזרת המשק הישראלי למסלול צמיחה מואץ״.

 

יו״ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי הגיב להחלטה להוריד את הריבית ואמר: ״מדובר  בהחלטה אמיצה של הנגיד המגלה מנהיגות מוניטרית ומשמש למעשה כמבוגר אחראי שיש ללמוד ממנו. הורדת הריבית תסייע בבלימת ההאטה הכלכלית ובהתאוששות המשק. עוד הוסיף אמיתי כי בנק ישראל ניהל סיכונים עד כה בצורה אחראית, וכעת נכון להפוך את תהליכי הבלימה לתנאים למחזור הצמיחה הבא״.

 

נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, בירך על החלטת בנק ישראל להוריד את הריבית, ואמר כי ״זהו צעד נכון, שיעזור לכלכלה הישראלית לצלוח את השלכות המלחמה. בחודשים האחרונים כל המדדים הכלכליים הצביעו על כך שרצוי וצריך לשנות מגמה ולהפחית את הריבית. כעת, כשהצעד נעשה, הוא יקל משמעותית על העסקים ומשקי הבית בישראל, ויפחית להם את היקף התשלומים, שזינקו כתוצאה מעליות הריבית ופגעו בפעילות המשק. לצד זאת, ועל מנת לאפשר את המשך המגמה החיובית, אנו מצפים מהממשלה להציג מדיניות פיסקלית אחראית, שתתמוך בצרכי המשק ותעודד צמיחה ולא צניחה״.