ראשי ארבעה ארגונים עסקיים מרכזיים במשק: התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר, התאחדות הקבלנים בוני הארץ ו-איגוד ההייטק הישראלי בהתאחדות התעשיינים - התאגדו על רקע המשבר המשפטי, ויצאו הבוקר יחד בקריאה ציבורית לכל הצדדים לשבת למשא ומתן בבית הנשיא כבר ביום שלישי הקרוב, ללא תנאים מוקדמים.
הסיבה לבחירה ביום שלישי הקרוב כמועד להתחלת המשא ומתן אינה מקרית. ביום שלישי השבוע תצא הכנסת לחופש עד ליום ראשון הבא. כך יתאפשר לצדדים לשבת חמישה ימים עד יום ראשון, כדי להגיע להסכם שיוביל לסיום המשבר או לכל הפחות למתווה המשך הידברות מוסכם ביניהם.
הסלוגן שנבחר לקמפיין המשותף הינו: "מנהיגות דורשת אומץ!". תחת כותרת זו ראשי הארגונים השותפים לו קוראים לראשי המערכת הפוליטית בישראל: ״לגלות מנהיגות אמיצה, לשבת סביב שולחן אחד, לדבר ולהתקדם אל עבר פתרון שיוציא אותנו מהסחרור הכלכלי והחברתי אליו נקלענו, אשר עלול להחמיר אם לא תגיעו לפתרון מוסכם״. לדברי ראשי ארגונים השותפים לקמפיין: ״חובתכם לעם ולמדינה עליונה". דרישתם מראשי המערכת הפוליטית היא: "ביום שלישי הקרוב כולכם מגיעים לבית הנשיא במטרה להגיע למתווה מוסכם ללא תנאים מוקדמים״. את הקריאה להידברות הם מסיימים במילים: ״גלו מנהיגות. גלו אחריות. סיימו את המשבר!״.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר: ״אנחנו מאוד מודאגים מהמצב הכלכלי והחברתי שנוצר בארץ ולכן חושבים שצריך לעשות כל שבכוחנו בכדי לשים סוף למשבר, שמתחיל לפגוע בבסיס שלנו כעם וכחברה ועלול לדרדר את הכלכלה, לפני שיהיה מאוחר מדי. לכן, בתור מי שמנהיג עם עמיתיי את הסביבה העסקית בישראל, החלטנו לצאת במהלך נרחב שקורא להידברות ומשא ומתן ללא תנאים מוקדמים. כרגע כל צד מתבצר בעמדתו, אלה פערים ניתנים לגישור. רק אם הצדדים יסכימו לשבת יחד, ניתן יהיה להגיע לעמק השווה. אנחנו בטוחים שזה אפשרי. אפשר להגיע להסכמות למען ישראל חזקה ודמוקרטית שישימו סוף לקרע בעם״.
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: ״המדינה קרועה ושסועה. המשק הישראלי נכנס לסחרור כלכלי רע, בשל אי הוודאות שעלול להתעצם ככל שמצב זה ימשך. כיום, הסכנה הגדולה ביותר למגזר העסקי בכלל וענף הבנייה והתשתית בפרט היא האטה של התוצר העסקי, עצירת השקעות וחוסר יכולת של בעלי העסקים לתכנן את פעולתם קדימה. כרגע יש קפאון מוחלט וההעדפה האוטומטית במשק היא לדחות פעילות, השקעות ורכישות. המחיר של כל יום דחייה הוא עצום וכולנו נשלם אותו. הענף שלנו לבדו מהווה נתח אדיר מפעילות המשק כולו. אני, בשם כל העוסקים הפעילים בענף בניה ותשתיות בישראל אומר לכם, בכירי המערכת הפוליטית – שבו מיד והגיעו להסכמות. אין לכם את הפריבילגיה לתת לכולנו לחכות עוד. חובה עליכם להידבר ולהגיע למתווה מוסכם לפני שיהיה מאוחר מדי".
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו״ד אוריאל לין: ״הרפורמה במערכת המשפט או בשיטה הפוליטית חייבת להיעשות בהסכמה רחבה ולא קואליציה מול אופוזיציה. כפי שהעברנו בשנים 1991 ו-1992 את הרפורמה הרחבה בשיטה הפוליטית, לאחר הפלת ממשלת האחדות הלאומית במרץ 1990״.