במסגרת תקציב 2025 בהחלטה משותפת של משרד האוצר ושרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה הוחלט על תוספת תקציביות משמעותיות של 623 מיליון שקל שיופנו לחיזוק מנועי הצמיחה של המשק הישראלי, והאצת הצמיחה לצד סיום המלחמה.
התקציב החדש של רשות החדשנות ומשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה נבנו בשיתוף משרד האוצר כהמשך למהלכים פורצי הדרך של השנה החולפת, במהלכה פעלה רשות החדשנות להבטחת מענה מהיר ומשמעותי לשמירה על החוסן של תעשיית ההייטק הישראלית בתקופת אי-ודאות, ולעידוד כניסתם של גופים מוסדיים להשקעה בתעשיית ההייטק הישראלי באמצעות קרן יוזמה חדשה - צעד שתוקצב בתקציב 2024 וממשיך להגדיל את ההשקעות בהייטק גם ב- 2025/6.
לצד הגדלת תקציב רשות החדשנות בכחצי מיליארד שקלים מקדם האוצר רפורמת מיסוי שמטרתה להקנות ודאות מיסויית ולשפר את הסביבה העסקית לחברות ומשקיעי הייטק על ידי הקלת ביצוע שינויי מבנה והרחבת שינויי המבנה הזכאים לדחיית מס; מתן ודאות לגבי פטור ממס רווח הון למשקיעים זרים וישראלים; ופרסום מסלול ירוק לטובת הגדלת הוודאות במיסוי מרכזי מו״פ של קבוצות רב לאומיות.
רפורמת המיסוי יחד עם הגדלה משמעותית של תקציב רשות החדשנות מציבים את ההייטק במרכז המדיניות הכלכלית של ישראל, כבסיס לצמיחה ארוכת טווח ולשימור מעמדה המוביל בזירה הבינלאומית, לשמירת חוסנה בתקופת אי-ודאות, ולעידוד כניסתם של גופים מוסדיים להשקעה בתעשיית ההייטק הישראלי.
התוספת התקציבית בסך 123 מיליון שקל למשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה תופנה בין היתר לקידום טכנולוגיית הבינה המלאכותית, מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה הישראלית, תמיכה במחקרים יישומים פורצי דרך, והקמת ארבעה מרכזי פיזיקה אזוריים חדשים בעלות כ-40 מיליון שקל שיצטרפו למערך המרכזים שמקים המשרד ברחבי הארץ, לטובת שיפור ההון האנושי בתחומים טכנולוגים, וכבר מחולל מהפכה חינוכית בפריפריה החברתית והגיאוגרפית.
המרכזים החדשים יספקו תשתית מדעית ומעבדות מתקדמות, ציוד חדשני ותוכניות לימוד איכותיות לתלמידי התיכון, ויתרמו להגדלת מספר בוגרי בגרות הייטק בישראל. התכנית להקמת המרכזים החדשים תצא לדרך בחודשים הקרובים כחלק ממאמצי המשרד להגדיל את אחוז מסיימי בגרות הייטק מ-9% ל-15% עד שנת 2027, בהתאם להחלטת הממשלה 1852 מספטמבר 2022.