הבוקר התקיים בוועדת הכספים של הכנסת דיון מיוחד בנושא אי קיום רכש גומלין על ידי הממשלה. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר בדיון כי ״אנחנו התעשיינים הישראלים מקימים מפעלים בארצות הברית ובהודו כדי שנוכל להתמודד במכרזים של אותן מדינות. לדוגמה, כולנו יודעים כמה חברת טיסנקרופ מכרה למדינת ישראל. תבדקו כמה היא רכשה בחזרה - מעט מאוד אם בכלל. החוק בישראל מחייב רכש גומלין בכל הפרויקטים, אך משרדי הממשלה והחשב הכללי באוצר עושים הכל כדי להתחמק מהחובה הזו. היינו מצפים מהם לפעול בדיוק הפוך ולראות איך אפשר לשלב את התעשייה הישראלית בכל מכרזי המדינה, הכל כמובן באיכות ובמחיר מתחרה בדיוק כפי שפועלות המדינות המתוקנות בעולם. בסופו של דבר זה יהיה להם ולכל הציבור הרבה יותר משתלם״.
ברוש הוסיף בדיון בוועדת הכספים כי ״רכש הגומלין הוא אקוטי לתעשייה. יש מאות חברות תעשייה ישראליות שאין להן זכות קיום ללא רכש גומלין. רק במכרז האוטובוסים שבו משרד התחבורה מנסה להתחמק מרגש גומלין בישראל, יש לפחות 30 מפעלים שהן חלק מהפרויקט: מפעלי זכוכית, מפעלי מתכת גומי ועוד״.
מהנתונים שהוצגו בוועדה על ידי ח״כ מיקי לוי עולה כי התרומה של רכש גומלין מתבטאת בחמש השנים האחרונות בלא פחות מ-47,200 משרות, ב-2 מיליארד שקל הכנסות למדינה, 14 מיליארד שקל לתוצר.