בנק ישראל: התוצר צפוי לצמוח ב-3.5% בשנת 2025

תחזית חטיבת המחקר מעריכה כי בתרחיש הבסיס התוצר צפוי לצמוח ב-3.5% וב-4% בשנים 2025 ו-2026 בהתאמה, נמוך מתחזית חודש ינואר. על פי התחזית, מדיניות המכסים החדשה עליה הכריז הממשל בארה״ב צפויה למתן את היקף הסחר העולמי והייצוא הישראלי


08:50 ,08.04.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה אתמול (ב׳) להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.5%. תחזית חטיבת המחקר מעריכה כי בתרחיש הבסיס התוצר צפוי לצמוח ב-3.5% וב-4% בשנים 2025 ו-2026 בהתאמה, נמוך מתחזית חודש ינואר. בנק ישראל ציין בהודעתו כי הפעילות הכלכלית במשק ממשיכה להתאושש באופן מתון על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות. שוק העבודה נותר הדוק. הפעילות בענף הבינוי מתאוששת.

 

על פי התחזית, מדיניות המכסים החדשה עליה הכריז הממשל בארה״ב צפויה למתן את היקף הסחר העולמי והייצוא הישראלי. הכרזת תכנית המכסים של הממשל האמריקאי בשבוע שעבר הובילה לירידות חדות בשווקים, לעדכון כלפי מטה של תחזיות הצמיחה העולמית והסחר העולמי, ולעלייה בציפיות האינפלציה בארה״ב.

 

עוד נמסר מבנק ישראל כי ״על רקע המשך הלחימה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית״.

 

מדיניות המכסים עליה הוכרז בארה״ב, והשלכותיה הצפויות, הובילה מספר בתי השקעות מובילים וגופים בינ״ל לעדכן בצורה חדה כלפי מטה את תחזיות הצמיחה ואת היקף הסחר העולמי. לפי הערכות ראשוניות של מספר גופים בינ״ל, הפגיעה הכלכלית של הצעדים בארה״ב עלולה להסתכם בכ-2% תוצר, במהלך השנתיים הקרובות. פגיעה משמעותית בקצב הצמיחה צפויה גם בכלכלה הגלובלית ובגושים העיקריים אך היא אמורה להיות מתונה יותר. התשואות על אג״ח ממשלתיות בארה״ב, ותוואי הריבית הצפוי של ה-FED ירדו בחדות. גם בגוש האירו השוק מעריך תוואי ריבית נמוך יותר. על רקע האירועים, נרשמה עלייה חדה בסיכון בשווקים העולמיים ומדדי המניות המובילים בעולם ירדו ביותר מ-10%, כשבארה״ב הירידות היו חדות יותר.