לראשונה לאחר השהייה של ביקורים על רקע מגפת הקורונה, יגיע לישראל חבר הפוליטביורו הוייטנאמי Prof. Nguyen Xuan Thang. טאנג, פרופ' לכלכלה בהכשרתו, עומד בראשה של הועדה הרעיונית של המפלגה השלטת, מקורב למזכיר המפלגה של וייטנאם ומשמש כסגן יו"ר האסיפה הלאומית של וייטנאם. יחד עם טאנג תגיע לישראל משלחת גורמי ממשל במטרה לחזק את היחסים המדיניים והכלכליים בין המדינות.
היום (ד׳) ייפגש פרופ׳ טאנג עם שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי. השניים צפויים לדון, בין השאר, בעניין הסכם הסחר החופשי שהמו״מ בעניינו צפוי להסתיים עד סוף 2022, כמו גם בדרכים לעידוד השקעות ההדדיות וחיזוק קשרי המסחר והכלכלה בין המדינות. במינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה מציינים כי ניכר עניין גובר מצד המגזר העסקי בווייטנאם בפתרונות ישראליים וכי לאחרונה אף השקיעה חברת הרכב הווייטנאמית ״וינפאסט״ - המצויה בהליכי חדירה לשוק הישראלית בימים אלה – בשלוש חברות טכנולוגית ישראליות. בנוסף, מציינים במינהל סח״ח כי חברות וייטנאמיות השקיעו גם בשורת חברות טכנולוגיה ישראליות בתחום הציוד הרפואי והחקלאות המתקדמת. במסגרת הביקור צפויים פרופ' טאנג ופמלייתו לקיים מפגשים עסקיים עם גורמים שונים.
השרה ברביבאי: ״אנו מעריכים מאוד את השותפות ומגמת ההתחזקות ביחסים הכלכליים והמדיניים בין וייטנאם וישראל. בהתחשב בכך שתקופת הקורונה מנעה ביקורים הדדים בין שתי המדינות, אנו רואים בביקור בדרג בכיר זה רצון מצד ממשלת וייטנאם להידוק היחסים עם ישראל, כמו גם הזדמנות לסייע לפעילותן של חברות ישראליות בשוק הווייטנאמי״.
מנהל מינהל סחר חוץ מר אוהד כהן: ״למשרד הכלכלה והתעשייה הישראלי נספחות כלכלית בבירת ווייטנאם, האנוי ומשרד נוסף בהו-צ'י-מין-סיטי, סייגון. מודל הפעלה ייחודי זה נגזר מהמבנה הייחודי של המדינה והיותה של סייגון מרכז כלכלי גדול ביותר עם נוכחות בולטת של המגזר הפרטי, מטות של חברות רב-לאומיות ומקור למשיכת השקעות זרות. התחזקות הקשרים וההתקדמות בנתיב המו"מ להסכם סחר חופשי יתרמו הן להגברת התחרותיות בישראל והן לפעילותן של חברות ישראליות בשוק הוייטנאמי״.
ישראל מייצאת לווייטנאם דשנים וכימיקלים, ציוד טלקום, מכשור רפואי ואופטי, פלסטיק ומתכות. כמו כן ישנה פעילות כלכלית רבה בתחום האגרו-טכנולוגיה. ישראל מייבאת מוייטנאם בעיקר תוצרת חקלאית, מוצרי מזון, מכונות ומיכון חשמלי ומכני. מנתוני הסחר העדכניים ל-2021 עולה כי סך ייבוא הסחורות והשירותים העסקיים עומד על כ-1.22 מיליארדי דולר, וסך הייצוא עומד על 177 מיליון דולר.