המדען הראשי במשרד הכלכלה והמשרד למשאבי טבע של קנדה (NRCan) החליטו לאשר שלושה פרויקטים משותפים במסגרת תוכנית שיתוף פעולה במו"פ תעשייתי בתחומי האנרגיה.
ההחלטה במסגרת תוכנית השת"פ המיושמת מטעמם על ידי מתימו"פ וקרן קנדה ישראל (CIRDF).
אמר המדען הראשי אבי חסון: "תוכנית השת"פ בתחום האנרגיה עם קנדה מציגה מודל נכון של שיתוף פעולה - חברות משתי המדינות משלבות כוחות של חדשנות ויזמות, מפתחות ומייצאות יחד טכנולוגיות חדשות, העוסקות באתגרים הסביבתיים הכרוכים במקורות הגז והדלק. שיתוף הפעולה הזה לא רק מניב שיטות הפקה חדשניות ויעילות ביותר שיאומצו בשתי המדינות, אלא גם מייצר ניסיון וידע שיתרמו רבות לשתי המדינות שנים רבות קדימה".
התוכנית של המדען הראשי ו- NRCan מתמקדת בפיתוח מקורות אנרגיה לשימוש תעשייתי ובמיצוי גז ונפט, שמקורם במאגרים לא קונבנציונאליים, והתמודדות עם האתגרים הסביבתיים הכרוכים בכך.
קנדה היא בעלת מאגרי גז ודלק פוטנציאליים מהגדולים בעולם. למדינה יש ניסיון וידע רב בתחומים אלו ותעשיות הנפט וגז שלה הן בין המובילות בעולם. שוק הגז/ נפט הלא קונבנציונלי מוערך ב-217 מיליארד דולר בשנת 2019.
שתי המדינות שואפות להרוויח את המקסימום האפשרי ממקורות טבע אלו, תוך מתן דגש לשמירה על הסביבה. הפרויקטים המשותפים משלבים מחקר ופיתוח מוביל ומסחר של טכנולוגיות חדשניות העוסקות בהשפעה הסביבתית וחיפוש והפקה של פצלי דלק בישראל ובקנדה.
אמר השר הקנדי למשאבי טבע ג'ון אוליבר: "הפרויקטים שנבחרו תומכים באופן ישיר בהסכם האנרגיה שנחתם בין קנדה לישראל בשנת 2012. הרמה הגבוהה של הפרויקטים מעידה על הערך הרב שיש לקרן למדעי האנרגיה והטכנולוגיה המשותפת לישראל ולקנדה כפלטפורמה אפקטיבית מאוד לשיתוף פעולה דו צדדי בין תאגידים העוסקים במחקר ופיתוח בתחום האנרגיה".
נשיא קרן קנדה-ישראל למו"פ (CIRDF) הנרי רוטשילד: "מיזוג הטכנולוגיות מספק הזדמנויות להתפתחותו של המחקר העוסק בהליך של הפקת פצלי דלק, ומאפשר לחברות ישראליות וקנדיות לפרוץ גבולות בשוק העולמי ההולך וגדל".