אושר תקציב המדינה לשנת 2025

תקציב המדינה לשנת 2025 יעמוד על כ-619 מיליארד שקל ותקרת הגירעון תעמוד על 4.9%. תקציב הביטחון יעמוד על כ-110 מיליארד שקל. נשיא התאחדות התעשיינים: ״התקציב נעדר רפורמות משמעותיות ומנועי צמיחה בניגוד גמור לכל הגיון כלכלי״


11:42 ,26.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

הכנסת אישרה אתמול בקריאה שנייה ושלישית את תקציב המדינה לשנת 2025. תקציב המדינה לשנת 2025 יעמוד על כ-619 מיליארד שקל ותקרת הגירעון תעמוד על 4.9%. תקציב הביטחון יעמוד על כ-110 מיליארד שקל, תקציב משרד החינוך על כ-92 מיליארד שקל, תקציב משרד הבריאות על כ-60 מיליארד שקל, הרחבת המעטפת למשרתי המילואים, תקציבי שיקום ופיתוח לחבלי הצפון והדרום. 

 

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳: ״תקציב המדינה שהעברנו היום הוא תקציב אחראי וטוב, שנותן מענה לכל צורכי המלחמה בחזית ובעורף עד הניצחון תוך המשך השקעה בתשתיות המעודדות צמיחה ומשקף את האחריות הפיסקאלית הנדרשת בעת מלחמה. במרכזו תמיכה נרחבת במילואימניקים ובני משפחותיהם והשקעה בתנופת בניה ופיתוח מחודשים באזורי הלחימה בצפון ובדרום. במסגרת התקציב הגברנו את התמיכה במנועי צמיחה כדוגמת תוכנית להאצת ההיי-טק ותוכנית להאצה בשוק הנדל״ן.

 

״מדינת ישראל מתמודדת עם המלחמה הארוכה והיקרה ביותר שידענו, ואנו עומדים ברוך השם במשימה – תומכים בכל מאמצי המלחמה, מציבים את המילואימניקים בראש סדר העדיפויות עם תוכנית מעטפת של 9 מיליארד שקל, ומנהלים את כלכלת ישראל באחריות. אני מודה לראש הממשלה, לכלל השותפים בממשלה, לאנשי משרד האוצר ולצוות שלי. יחד בעזרת השם ננצח – בחזית ובעורף״. 

 

נציין כי חברת דירוג האשראי Moody's פרסמה אתמול בערב (ג׳) סקירה תקופתית של דירוג האשראי של מדינת ישראל, הנותר ללא שינוי ברמה של Baa1 עם ״תחזית שלילית״. החברה מציינת כי הסקירה אינה כוללת פעולת דירוג ואינה מהווה אינדיקציה לפעולה עתידית.

 

נשיא התאחדות התעשיינים: ״נעדר רפורמות משמעותיות ומנועי צמיחה בניגוד גמור לכל הגיון כלכלי״

 

נשיא התאחדות התעשיינים ונשיא המגזר העיסקי, ד״ר רון תומר, התייחס לאישור תקציב המדינה ואמר כי לאחר שנה וחצי של לחימה ואתגרים כלכליים ובטחוניים עצומים שרק הולכים ומחמירים בהן המגזר העסקי  נרתם באופן מלא לטובת המשק, היה מצופה כי הממשלה תביא תקציב אמיץ, מוטה צמיחה ומעודד השקעה. לצערי התקציב שאושר נעדר כל רפורמה משמעותית וכלי צמיחה  ולמעט גזירות ואינו מספק מענה אמיתי לאתגרים הכלכליים המרכזיים של ישראל, ובראשם המחסור החמור בעובדים ובפריון הנמוך וחיסול הבירוקרטיה והרגולציה המכבידה. לדבריו ״למרות המשבר הלאומי, הממשלה החמיצה הזדמנות היסטורית להוביל תקציב שיתקן כשלים עמוקים. נשיא התאחדות התעשיינים קורא לממשלה להמשיך ולבצע התאמות וליזום מהלכים משלימים שיסייעו למשק. ״מדינת ישראל זקוקה למדיניות כלכלית אמיצה שתתמודד עם בעיות השורש - הגדלת הפריון, הפחתת יוקר הייצור, עידוד המשק המקומי והתעסוקה והשקעה אמיתית בתשתיות חינוך״.