הוויכוח על גודל תקציב הביטחון מסיט את השיח הציבורי מדיון רציני בכלל תקציב המדינה. כך אמר היום (ד') נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין.
לדברי לין, הממשלה לא תוכל להתחמק לאורך זמן מקיום דיון עמוק ורציני במבנה התקציב ובאיזו מידה הוא קובע חלוקה שווה בנטל. "דיון רציני בתקציב המדינה מחייב להתנער משיקולים פוליטיים סקטוריאליים ולעסוק בשאלה מי מהציבור שיכול לעבוד ואינו עובד נהנה עדיין מתמיכה תקציבית מוחלטת", אמר.
לין ציין במיוחד את ההעברות לביטוח הלאומי, בסכום של לא פחות מ-31 מיליארד שקל בתקציב 2012: "סכום אגדי זה מחייב בחינה מחודשת ומעמיקה בשאלה באיזה מידה מבנה ההטבות של הביטוח הלאומי מעודד אי עבודה בישראל ובאיזו מידה כל התמיכות מועברות גם לציבור הכשיר לעבוד".
הוא הוסיף, כי דיון רציני בתקציב היום אינו יכול להיעשות גם בדרך של קיצוץ לרוחב כל סעיפי התקציב, שכן זהו קיבוע המבנה הקיים, לדבריו, גם תקציב ההשכלה הגבוהה, העומד על 7.5 מיליארד שקל, וגם תקציב משרד החינוך, העומד על 36 מיליארד שקל, צריכים לעבור בחינה מעמיקה.
לין: "יש לבצע בקרה רצינית של מידת האפקטיביות של השימוש במשאבים הלאומיים. על הממשלה לא להסס ולבחון מחדש את גודלה - 28 שרים ושבעה סגני שרים".