בכנס דחוף שהתקיים הבוקר באיגוד לשכות המסחר אמר עו"ד אוריאל לין, "כי אסור לעבור לסדר היום על הנתונים שהתפרסמו אתמול (16.8.2020) ע"י הלמ"ס בכל הקשור לירידה הדרסטית במרבית האינדיקטורים במשק ובמיוחד בתוצר העסקי ובצמיחה הפרטית."
לין ציין שעל הממשלה לחשב מחדש את ההתאמות הנחוצות במדיניות הכלכלית ולשים את מרכז הכובד בתיעול הצריכה הפרטית וצריכת המדינה האזרחית והביטחונית אל המגזר המקומי בישראל - כולל תעשייה, בתי מלאכה, המסחר והקמעונאות. לדבריו, באופן מיוחד מדאיגה הירידה החדה בצריכה פרטית שבשנת 2019 הגיעה לרמה של 750 מיליארד ש״ח.
"הצריכה הפרטית היא המנוע המרכזי בצמיחת המשק ואם לא נשכיל, ובדחיפות, לשנות את מגמת הירידה בצריכה הפרטית, אנו צפויים להמשך של ירידה חדה בתוצר."
לדברי לין, במצב הנוכחי לא ייתכן שממשלת ישאל תמשיך במודע להפלות לרעה את המגזר העסקי המייצר, המייבא והמשווק מוצרי צריכה לעומת ספקי חוץ ביבוא אישי. ״בעוד שאנו רוצים לעודד צריכה מקומית אנו קונסים את מי שמבצע את רכישותיו בישראל. על רכישות בישראל נדרשים הצרכנים לשלם 17% מע"מ ועל רכישות ביבוא אישי מספקי חוץ הם פטורים מתשלום מע"מ״, אמר.
כמו כן, ציין לין, "יש להמשיך ולעשות מאמצים ולתעל חלק גדול יותר מרכישות המדינה אל מגזר התעשייה והמלאכה. יהיה צורך לעשות גם התאמות, מבלי לפגוע במובטלים, שימנעו עידוד של אי חזרה לעבודה, וכן מניעת מצב בו לעסקים רבים אין את התמריץ להעלות את המחזור מלמעלה מ 60% לעומת התקופה המקבילה אשתקד מחשש של הפסד בהשתתפות המדינה בהוצאות הקבועות של העסק".