כמו בכל שנה במהלך חודש דצמבר עידכנה הנהלת משטר הפיקוח על היצוא הדו שימושי היושבת בווינה (הידועה כ״משטר ואסנאר״) את רשימות הפיקוח על היצוא הדו שימושי. עדכונים אלו (להלן לינק) מיושמים אוטומטית ע״י משרד הכלכלה, ויחולו על היצואנים הישראלים החל מינואר 2019.
בלינק לרשימה המעודכנת (להלן) תוכלו למצוא אך ורק את העדכונים והשינויים במשטר הפיקוח לשנת 2019, ואני ממליץ לכל חברה מפוקחת לבדוק האם השתנה משהו הרלוונטי לחברתכם. לחברה שאינה מפוקחת מומלץ להיוועץ עם עמיל המכס שלה באם קיים ספק.
בין השינויים (הקלות והחמרות) שיכנסו לתוקף בתחילת שנת 2019 נמצאים הדברים הבאים:
שינויים והקלות בהגדרות של המוצרים/טכנולוגיות הבאים: אינטרנט של דברים (IoT) לשימושים תעשייתיים, מצלמות תרמיות, ולייזר לשימושים תעשייתיים.
Electromagnetic pulse (EMP)-resistant software
בתחומים אלו, כאמור, בוצעו הקלות בפרמטרים הטכנולוגיים, זאת על מנת להתאים את המשטר להתפתחויות הטכנולוגיות מרחיקות הלכת בתחום. בנוסף, בוצע עדכון בהגדרות של מעבדי אותות -Signal processing , עדכון בהגדרות של RF modulation bandwidth', עדכון בהגדרות רכיבים למעגלים מודפסים - Production items for integrated circuit, עדכון בהגדרות המונח : Global Navigation Satellite Systems – GNSS.
בנושא הצפנה חל שינוי במספר המפתחות שהופכים מוצר למפוקח.
כמו כן חל שינוי בנוגע למונחים:
"Asymmetric algorithm" / ‘Quantum resistant cryptography algorithms’
‘Cryptographic activation token'
בתחום הלייזרים, כאמור, בוצעו שינויים שונים, התחדדה הגדרה בתחום:
High-performance continuous-wave lasers-
'Single transverse mode' and 'Multiple transverse mode'
בתחום ה״מוצרים הרגישים״ שונו ההגדרות של:
MMIC-Monolithic Microwave Integrated Circuit
נוספה הגדרה בנושא:
Discrete microwave transistors
בתחום ה״מוצרים הרגישים מאד״ שונתה הגדרת כשב״מ תת מימי (כלי שיט תת ימי בלתי מאויש) Unmanned submersible vehicles
בשונה משנים קודמות, השנה לא בוצעו כל עדכונים בקטגוריה 4 - מוצרי מחשוב.
כאמור, זהו סיכום מקוצר מאד ומומלץ לכל חברה מפוקחת לעבור בעצמה על השינויים בקטגוריה הרלוונטית לה, ולבדוק אלו הקלות או החמרות ייכנסו לתוקף בשנת 2019. מי שנזקק לסיוע בהבנת השינויים מוזמן לפנות אלי.
עמירם הלוי שירת כציר כלכלי של ישראל ביפן , בהודו, בספרד ובאוסטרליה, והיה עד לאחרונה מנהל תחום ״פיקוח יצוא דו שימושי״ במשרד הכלכלה ושימש בתפקיד זה במשך 10 שנים. ליצירת קשר במייל ניתן לפנות לכתובת דוא״ל [email protected] או באתר: http://www.ah-consultant.com/