לקראת הדיון בישיבת הממשלה על תכנית המענקים, אמר נשיא איגוד לשכות המסחר, עו״ד אוריאל לין, כי הזרמת 6 מיליארד שקל לעידוד הצריכה הפרטית על מנת לייצר מקומות עבודה בישראל, נדונה לכישלון. ״אי אפשר לבצע עבודה בלתי שלמה. האם כל כך קשה להבין מדוע צרכנים לא ירצו לקנות בישראל, אם בהזמנה של ייבוא אישי מחו"ל הם פטורים מתשלום מע"מ?״.
לדברי לין, ״כבר היום היקף הרכישות בייבוא אישי מספקים זרים בפטור מתשלום מע״מ, הגיע לסכום אדיר של 20 מיליארד שקל בשנה. הממשלה מעודדת את הצרכנים הישראלים לא לרכוש את מוצריהם בישראל. הזרמה של 6 מיליארד שקל לא תגביר את הצריכה הפרטית, מאחר וחלק גדול מסכום זה יזרום לספקי חוץ ויתרום ליצירת מקומות עבודה בחו״ל״.
״נוצר מצב אבסורדי. מצד אחד ראש הממשלה ושר האוצר רוצים להעניק לציבור 6 מיליארד שקל לצורך הגדלת הצריכה הפרטית בישראל, ומצד שני מוזרמים לחו״ל 20 מיליארד שקל בשנה, כתוצאה ממדיניות מכוונת של הממשלה המעודדת את הציבור לרכוש מספקים זרים. כוח הקנייה שבידי הציבור הישראלי ימשיך לזרום החוצה, כל עוד האפליה המשמעותית לרעת המגזר העסקי, ולטובת ספקי החוץ, תמשיך להתקיים״.
״על ראש הממשלה ושר האוצר לנקוט באחד משני הצעדים: או להעניק את מלוא הפטור ממע״מ לרכישות מקומיות עד לסכום של 75 דולר או לבטל את הפטור ממע״מ בייבוא אישי. רק כך אפשר יהיה ליצור תחרות אמיתית בתנאים שווים, בין המגזר העסקי המקומי לבין ספקי החוץ, ולהפסיק להפלות לרעה את המגזר העסקי שלנו. כל עוד לא ינקטו אחד משני הצעדים הללו, נמשיך להזרים את הצריכה הפרטית שלנו לחו"ל וליצור מקומות עבודה בחו״ל, ולא בישראל״.