לין: יש אינטרס חברתי-כלכלי גדול שמחירי המלט ימשיכו לרדת

נשיא איגוד לשכות המבחר אמר את הדברים לוועדה המייעצת לשר הכלכלה והתעשייה בנושא היטלים. ״הפחתת מחירי המלט יכולה להיעשות רק אם תהיה תחרות אפקטיבית בפני הייבוא כפי שיש היום״


14:26 ,13.09.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

״קשה מאד ואף תמוה להבין כיצד משרד הכלכלה הנוקט בצעדים מרחיקי לכת מול יבואנים ישירים כדי להוריד את מחירי הטואלטיקה והקוסמטיקה, מוכן יהיה להנהיג מדיניות שתעלה מחירים במוצר כה חיוני כמו מלט - עלייה שתבלום את הורדת מחירי הדיור והתשתיות״.

 

עו״ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, יחד עם רז הילמן, מנהל אגף יבוא מכס ותקינה באיגוד לשכות המסחר, הציגו היום בפני הוועדה המייעצת לשר הכלכלה והתעשייה בנושא היטלים, בעניין כוונת משרד הכלכלה להטיל היטל היצף בייבוא מלט לישראל.

 

לין אמר כי על הוועדה לשאול עצמה שלוש שאלות יסוד: הראשונה, האם הייצור המקומי כיום יוצר תחרות ברמה נאותה? לדבריו, סביר להניח שהתשובה שלילית. השנייה, האם הוועדה סבורה שלאחר הטלת היטל ההיצף, יעלו מחירי המלט בישראל? לדבריו, התשובה לכך היא שבטווח הבינוני והארוך - בוודאי שכן. והשאלה השלישית, האם לאחר הטלת היטל ההיצף ירדו מחירי המלט? על כך השיב לין, כי הוועדה צריכה לקבל את התשובה הברורה כי מחירי המלט לא ירדו; זאת בעוד שיש אינטרס חברתי-כלכלי גדול שמחירי המלט ימשיכו לרדת, והפחתתם יכולה להיעשות רק אם תהיה תחרות אפקטיבית בפני הייבוא כפי שיש היום.

 

יתר על כן, ציין לין כי ״קשה מאד ואף תמוה להבין כיצד משרד הכלכלה הנוקט בצעדים מרחיקי לכת מול יבואנים ישירים, כדי להוריד את מחירי הטואלטיקה והקוסמטיקה, מוכן יהיה להנהיג מדיניות שתעלה מחירים במוצר כה חיוני כמו מלט - עלייה שתבלום את הורדת מחירי הדיור והתשתיות״.